Cik Teng Cinta ini

Tuesday, April 2, 2013

Edlin Nurdini Binti Muhamad Firdaus

Yeah Edlin Nurdini Muhamad Firdaus..auwww..

Entry pertama lepas almost setahun bersawang tueee....Alhamdulillah selamat sumenya maka jadi mummy la Cik Teng..Sakit wooo nak beranak nie..sape yang kate tak sakit tue memang sempoi arr...ekekeekekekekeke..Memang sesuai la apa yang dikatakan syurga di bawah tapak kaki ibu..owh sejuk hati mama Cik Teng..

Dah dapat baby,nak memilih nama memang paling mencabar wooo... Kekunun nak nama yang lain dari yang lain la..at last kena denda mase nak register surat beranak rm5..Memang dasat dapat mummy macam Cik Teng..tak pe la yang penting pueh ati eden..maka terbit la nama Edlin Nurdini Binti Muhamad Firdaus a.k.a Elin (nama manja ececececece)...

Semoga Elin jadi anak yang solehah,bijak dan berbudi bahasa budaya kita.. Kesayangan mummy dan daddy..=)

Thursday, June 21, 2012

Terlalu Sibuk

Bukan Cik Teng tak nak hapdet cume Cik Teng terlalu sibuk..Hamboih, kemain sejak-sejak posting nie, sibuk aje memanjang..Iyo la, nak mengajar anak orang nie, Cik Teng kene study dulu baru leh ajar..Tak leh main redah aje, nanti kalu student tanye mende pelik-pelik, acanor?? Mau terkucil nak jawab..Ngeh..Ngeh..takpe, nanti ado mase yang panjang dan menarik, Cik Teng hapdet lagi hoookayyy..

Saturday, April 28, 2012

Tahniah! Anda berjaya di dalam urusan temu duga ini..

Alhamdulillah.. Syukur sangat sebab Allah dah makbulkan doa Cik Teng selama nie..Yippiieee!!!! So,kepada mereka yang memandang hina pada Cik Teng sebab kekununnye mereka lagi power dari Cik Teng tue, lihatlah betapa Allah itu adil..

Cik Teng terharu sangat bila Ma, Abah, Cik Anis, Cik Yat, Cik Min, Cik Ain, Cik Dot selalu doakan untuk Cik Teng..Sobs..Sobs..Akhirnya doa mereka termakbul..Alhamdullillah..Oleh itu sekarang Cik Teng dah lega and just tunggu surat..

Alhamdulillah sebab Allah bagi dua berita yang super duper gembira..Satu berita Tahniah! Anda berjaya di dalam urusan temu duga ini.. Yang lagi satu biarlah rahsia..Ngeh..Ngeh..Nenanti Cik Teng citer berserta dengan bukti bagai lagi ye..


p/s : Sesungguhnya, doa adalah senjata orang Islam.. Amin..

Friday, April 6, 2012

Atuk yang comel


Owh dah lame tak hapdet blog Cik Teng nie..macam dah pencen tulis blog pulak..Amboi poyo giler nak berpencen bagai lagi ek??Minggu lepas yang indah dan mendamaikan maka Cik Teng balik KL guna bas,whattt???Adoyai memang penat..dah naik berkedut bontot..grrrrrr.. lame tue bhai!!

Tapi mase Cik Teng naik bas last week, penumpang sebelah Cik Teng rupanya seorang atuk yang sungguh comel..Hahaha..Cik Teng borak sikit-sikit aje sebab Cik Teng nak layan tido.. Ngeh..Ngeh.. ade ke patut??
Nak ajak atuk nie camwhore segan pulak, so snap dari tepi acik dok atuk??
Mase bas berenti nak makan and semayang, atuk yang comel nie ajak Cik Teng turun makan tapi Cik Teng malas sebab nak layan tido plus pening woooo naik bas lelame neh.. Bila bas dah nak gerak atuk yang comel nie bagi something kat Cik Teng.. Owh mau terlompat Cik Teng tengok!!
Even inti pau nie ciput giler disebabkan atuk yang kasi terus rase sedap giler!!
Atuk yang comel nie memang sungguh gentleman laa.. Pestaim ada orang kasi makanan kat Cik Teng sepanjang Cik Teng naik bas dari dulu.. Owh atuk yang comel, Cik Teng rase tak perlu lah sesusah belikan makanan untuk Cik Teng.. Bukan tak nak turun makan tapi bile dah makan takut nak berry and kenccy pulak.. tak ke naya Cik Teng nak kena tahan sampai la bas berenti kat toilet pulak??

Oleh itu Cik Teng sungguh terharu and admire sifat gentleman atuk yang comel nie..Bestnya kalau ada atuk yang comel macam nie.. Cik Teng doakan semoga atuk yang comel ni panjang umur dan murah rezeki..semoga jumpa lagi.. Dan statement sentap Cik Teng,Ko Hado??