Cik Teng Cinta ini

Tuesday, December 6, 2011

Under Renovation


Ya Ampun.. Memang penat balik hometown Cik Teng okey.. Namun begitu Cik Teng tetap chenta hometown nan satu Cik Teng tue.. hehehe.. satu dalam dunia derr.. Pulangnya Cik Teng ke hometown bukan sesaje harap maklum, tapi Cik Teng balik sebab nak tengok@ buat spot-check rumah Ma Cik Teng lorrr.. Iye la lepas nie Ma Cik Teng nak balik hometown lepas bersara.. Sobs..Sobs.. Sebenarnya rumah tue still under renovation.. So kena selalu balik untuk nak pastikan kontraktor a.k.a Pak Lah tue buat keje seiring sejalan dengan payment yang Ma Cik Teng buat.. Oleh itu, entry kali ni adalah khusus untuk tatapan Cik YatCik Min dan Cik Ain.. Untuk reader pulak, Cik Teng nak share aje tak lebih dari tue.. HorHorHor..

Owh.. Sungguh tak anggun tapi lepas nie akan jadi jelita.. Hahahaha..

Extend ruang tamu baru la ade khelasss...

Bapaku pulang dari kota, Bapaku belikan kereta, Kereta kecil warna...Erkkkk... (Not for sale okey!!)

p/s : tak payah tunggu Eric Leong, Cik Teng Leong dah tak sabar nak decorate rumah.. ko hado?..Keh..Keh..

Sunday, December 4, 2011

Bercengkerama

Nauzubillah... Mintak la dijauhkan.. Dasat betul dunia sekarang nie... Ish.. Ish.. Last week, semua orang duk pulun bergotong-royong berganding bahu+lengan+siku dan sebagainya.. Rupa-rupanya ade yang tengah bercengkerama kat tingkat atas!!!! Amboi memang panas je Cik Teng nengoknye, kitorang berpeluh bhai ngecat kat luar rumah, tapi ade jugak yang rilek plus duk bercengkerama kat atas katil Ajo??? Whatttt??? Demmit!!!

Bukan tontonan umum okey..Amboi sesedap je duk bercengkerama kat sini.. Abis tue bilik Ajo sape nak cat nie? HoHoHo...


Tau la mereka nie binatang tapi rasenye tak perlu kot nak tunjuk manja dan bercengkerama kat depan Cik Teng sebab tak heran pun... Wakakakakakaka.. Gasak je la asalkan mereka tak berak atas katil Ajo sudeh..


p/s : Motipp entry??? Tengah pikio..~

Saturday, December 3, 2011

Hometown


Memang fenat!!! Tak tipu langsung okey... Abah Cik Teng lelagi la fenat sebab drive dari Muadzam pukul 8.30p.m sampai hometown a.k.a Kelantan dihatiku pukul 5a.m...phewwww.. Berpeluh ketiak memang bertubi-tubi... Aduhai nie buat Cik Teng chenta Abah Cik Teng bebanyak nie.. KehKehKeh.. Tujuan Cik Teng ke hometown a.k.a Kelantan Tanah Tumpah Darahku adalah sebab Cik Teng nak cari tudung untuk kahwin Cik Teng yang berbaki lagi 2minggu tue... Waaaa seram okey!! Dan kalau ke hometown terchenta mende wajib nak kena telan adalah bunga tanjung dengan tahi itik.. Sound nasty tapi sumpah sedap okey!!

Bunga Tanjung idaman kalbu..=)

Taik Itik versi kenyang perut..ko hado?

Dan ade la beberapa menu wajib kalu balik hometown tapi Cik Teng je tak cukup rajin nak snap gambo sebab lapo plus gelojoh ye.. Harap Maklum... Lepas nie sesi terjah cari bunga untuk gubahan hantaran pulak.. Fewitttt Cik Teng gubah??

Friday, December 2, 2011

Cik Yat vs Abah


Salam..ehemmmm..lamenye tak jenguk blog Cik Teng nie..Tetibe rase rindu pulak.. Bukan tak nak jenguk tapi masa tue yang kedekut sangat dengan Cik Teng, asyik tak nak kasi chance je kat Cik Teng.. Actually, Cik Teng memang busy bebenor dengan persiapan kahwin lagi 2 minggu tue... Waaa...mintak nyawa..lemas bile memikio psl nie.. Banyak gak mende yang dah setel, antaranya bilik pengantin dah siap cat!!! Hahahaha...Ko hado? Dikesempatan ini, cewaaahhh... Cik Teng nak berterima kasih kat Abah Cik Teng sebab tolong cat bilik pengantin.. Woot..Woot..dah tak sakit mata lagi tengok dinding.. Hahahhahahah.. (Cat pulak tajaan Cik Yat) *Wink..Wink*

Yeah..Abah Cik Teng yang gagah.. Hahahaha..

Ekon kat bilik pengantin.. Hasil tajaan Cik Yat a.k.a Wedding Planner Cik Teng.. Hohoho..


p/s : Cik Teng nak mekasih berrrrbanyak kat Cik Yat sebab pasang ekon kat bilik pengantin.. Huhuhu.. Lepas nie Cik Teng nak chenta kat Cik Yat ribu-ribu lemon buleh? Ngeh..Ngeh..

Friday, November 25, 2011

Happy Birthday Kakak!


Happy Birthday To You,
Happy Birthday To You,
Happy Birthday To Kakak,
Happy Birthday To You!!~Clap-Clap-Clap~

Sekarang 7tahun..Lagi 20 tahun agak-agak dah kawen ke?acanor tue?

Wowweee....dah jadi anak dara sunti ye niece Cik Teng sorang nie..hehehe..Tetibe rase macam kakak dah besar..Betapa Cik Teng tak sedar kakak dah besar..ngeh..ngeh..ngeh..Tapi walaupun kakak besar, Cik Teng tetap sayang kakak sebab :

  1. Kakaklah anak sedara perempuan pertama Cik Teng..hohoho..
  2.  Kakaklah anak sedara pertama yang men-terbit-kan kata ganti nama Cik Teng..keh..keh..
  3.  Kakaklah anak sedara pertama yang suka pakai lotion macam Cik Teng..ko hado?
  4. Kakaklah anak sedara pertama yang suka nak cari seluar Jeans sama kaler and cutting macam Cik Teng..~nak exactly macam Cik Teng okey!~
  5. Kakaklah anak sedara pertama yang sentiasa mengekalkan bentuk badan macam Cik Teng..hahahahaha..
  6. Kakaklah anak sedara pertama yang suke pergi amek makanan kalau ade buffet..~kenyang ade kakak tau!~
  7. Kakaklah anak sedara pertama yang suke tolong Cik Teng buat hiasan doorgift kawen..~auww..touching okey!~
  8.  Kakaklah anak sedara pertama yang buat operation kaki tahun lepas..~ko hado?ngeh..ngeh~
  9. Kakaklah anak sedara pertama yang sama kaler belt taekwondo dengan Cik Teng..~waaa..ter-cabar!!~
  10. Kakaklah anak sedara pertama yang suka cat-walk dengan high heels Cik Teng tetiap hari..ade beran?

Cik Teng harap kakak jadi orang yang paling best+cun di bandar bukit puchong 2 and jangan lupe sharing dengan Cik Teng bile kakak dah ade *Awek a.k.a boipren* nanti okey..hehe..Happy Besar-Day yang ke-7 to Kakak!!!Hadiah nanti Cik Teng pikio ye nak kasi ape..hohoho..takkan nak bagi hadiah high heels pulak..Mau demam seminggu Cik Teng kene kejor dengan Cik Yat tue..HoHoHo..

Aci dok kalu Cik Teng nak kakak saiz macam nie smpai bebile?Tak kesah pun kakak gebu gebas macam nie..huhuhu..