Cik Teng Cinta ini

Friday, September 30, 2011

Interview Yayasan Pahang


Semalam Cik Teng jadi peneman a.k.a penyokong adik Cik Teng pegi interview Yayasan Pahang kat Uniten Bangi..interview sepatutnya start pukul 2.30petang tapi biasalah mesti tak kan start on time sebab bilik interview tak cukup.so sementara tunggu Cik Teng snap la tempat menunggu je..lupa pulak nak snap gambar Interview Yayasan Pahang dan jugak calon yang kena ditemuduga..owh..betul-betul tak terduga..
Yang nie je sempat snap..yang lain-lain tak teringat..kira halal la ye..kira ada la jugak dari tak de ye..huhuhu

Cik Teng perasan yang Cik Teng je satu-satunya makhluk yang tunggu calon masa interview, family calon yang lain tak pulak..owh sila terharu sekarang ye..hehheh..Cik Teng tengok calon yang nak di-interview masa tue tak de la ramai pun..dalam satu dunia nie tak sampai 100 orang pun..ye la Yayasan Pahang nie pun ada kat Malaysia je..satu je kat dunia nie..so sapa-sapa yang terpilih tue kira memang bertuah la kan..takpe Cik Teng pun bertuah gak sebab boleh tengok orang kena interview kan?muka  sorang-sorang memang lawak gila ala muka nebes budak-budak..hehhehe..tapi yang bestnye  Cik Min citer sekali masuk interview 4 calon sekaligus..aik nie nak audition gangstarz ke raja lawak nie..amboi2x..lepas dah diorang keluar bilik temuduga barulah nampak macam manusia..tadi punya la pucat bhai..aduyai..biasela tue..(wah Cik Teng macam good-good je kan)heheh..

p/s : Cik Teng harap adik Cik Teng a.k.a  Cik Min berjaya dalam interview tue..jangan lupa belanja Cik Teng ye nanti..kuang..kuang..kuang..

Play Station 2


Tengok title entry kali nie memang mantap kan?sekarang nie musim Play Station 2 kat Bandar Bukit Puchong 2..pagi Play Station, petang pun sama..malam pun Play Station jugak la..kalau la Play Station tue manusia, dah lama dia ICU sebab penat sesangat...bukan calang-calang boleh pegang and main Play Station tue..hah..kalau kat Bandar Bukit Puchong 2..only boy will be allowed (kate TESL kan..ahaks!..) kalau nak main mende alah tue..kadand-kadang Cik Teng rasa Play Station nie mcm berhantu sebab dah main mesti nak main lagi sampai la ada yang kalah and stress nak main lagi (Cik Teng lettew)..hahhah..biasanya partner Cik Teng masa main Play Station 2 nie adalah satu-satunya boy dalam umah Cik Yat a.k.a hamim..tapi kalau main dengan hamim mesti Cik Teng kena kalah sebab nanti hamim tak nak kawan dengan Cik Teng..heheh..

Tengah kusyuk main..tadi kepala atas bantal tue tapi sekarang bantal dah tak berguna lagi..amboi hamim, habis madu sepah dibuang..owh sayu...

Yes!!kemenangan bertubi-tubi..reaksi kepuasan..agaknya macam nie la kot rupa si chong wei bila dah menang ek??uish dasat betol ye..seremm nih!!
 
Memang sempoi arr si Hamim nie sebab semata-mata nak main Play Station 2..Jangan tak tau homework yang biasanya sejam baru dia dapat siapkan tapi dengan adanya Play Station 2, dalam masa 5 minit dah siap masukkan dalam beg sekolah terus..Haaahhh..tue la kesan kalau ada Play Station 2 kat rumah..Ni lagi satu kalau sebelum nie suruh mandi mesti lambat-lambat je gerak pegi bilik air tapi dengan adanya Play Station 2, bukan setakat mandi tapi siap berbedak muka lagi..mana nak dapat bhai kesan terbaeeekkkk macam tue?hahahah..

Pernah sekali tue, Cik Teng nak test hamim masa main Play Station 2 nak tengok riaksi si hamim nie masa tengah kusyuk main..hehehh..Cik Teng cakap kalau yang kalah je boleh pegi rumah muadzam, yang menang kena duk rumah ayah..dan-dan tue jugak  terus Cik Teng menang..amboi nyah, cepatnye respon, baru Cik Teng announce terus ada yang take action..waaahhh ini satu penghargaan nie....pastu si hamim pun datang kat Cik Teng then cakap la macam nie :

Hamim      : Cik Teng, hamim dah boleh balik ruma-azam sebab hamim dah
                  kalah kan? (hamim+kakak sebut ruma-azam..jimat huruf sikit..)
Cik Teng   : Aik..kenapa hamim cakap macam tue?
Hamim      : Tadi Cik Teng cakap yang kalah je baru leh pegi ruma-azam
                   masa main Play Station tadi..(muka dah start seposen dah)
Cik Teng   : Ha’ah..lupa pulak Cik Teng..betullah hamim dah boleh pegi
                   ruma-azam..(mode terharu)
Hamim      : Yes!!lain kali hamim nak kalah lagi la...baru boleh pegi ruma-
                    azam lama-lama Cik Teng kan..
Cik Teng   : Ha'ah..ye la..(muka konfius)

Hah..tue la penangan Play Station 2 pada si hamim..kalau dah terjebak memang susah nak lari dowh..aduhai..tapi macammana pun Play Station 2 tak leh la asyik main selalu sebab nanti bil letrik mahal wei sapa nak bayar tue???...ffeeeewwww..kalau beli PSP mungkin lebih jimat letrik kot? Cik Yat bila lagi?huhu

p/s : lepas nie hamim main dengan Cik Teng lagi ye??..(tanduk Cik Teng dah timbul sikit-sikit)..ada yang makan kaki jugak si Cik Teng nie..woot..woot..

Thursday, September 29, 2011

Potong Kuku ikut Sunnah Nabi

Ce tengok..ce tengok...
Cik Teng memang  potong kuku tiap-tiap minggu...(mode bangga kejap!!)..hhahhaha..bukan pe, rimas bile kuku panjang2 nie..Cik Teng pasti sume reader Cik Teng pun potong kuku tiap-tiap minggu jugak kan?tapi kalu nak lagi gah, boleh ke SPA then buat la manicure pastu sayang plak nak makan nasi pakai tangan kan??feeewwww..Cik Teng paham and Cik Teng tak kesah sebab yang tue sume masing-masing punya fulus kan?tapi nak potong kuku tue pun kena ada cara bhai..jangan main potong je sebab kalau potong ikut sunnah nabi..faham-faham la bhai..dan sekarang Cik Teng nak share cara potong kuku ikut sunnah nabi..sila baca dengan sabar ye..kata umat nabi mestilah nak kena sabar macam nabi jugak kan?huhuhu..

Sebenarnya kalau yang tak tahu, kalau kita simpan sebatang jari kuku yang panjang, dosanya sama seperti membela sekandang VaVi..atau kalau nak lembut skit Cik Teng kasi khinzir la..dah tu kalau simpan semua jari tangan sampai kaki mau kaya weyy dengan dosa..hah..tue sapa nak jawab?so jalan terbaik better potonglah kuku sebab senang nak jaga kan?dosa pun kurang sikit..yang dah berbakul2x tue tak cukup lagi ke?tak dosa macam nie pun ada hati nak tambah?(kata Cik Teng kepada diri sendiri)..feeewwww...

Yang sebenarnya kalau simpan kuku kunun-kunun nak cantik walau 1mm ataupun simpan kuku jari kelingking je memang tak sesuai untuk orang Islam sebab menda nie tak membayangkan kesucian sebab kita kan guna tangan nak basuh berry-berry..pastu kalau kuku panjang, tiba-tiba terselit bendasing kat situ pastu masa makan nasi pakai tangan..pastu....seganlah Cik Teng nak cakap..huhu

Pastu kalau orang bujang tue beringatlah sikit kalau nak cari pasangan pilihlah orang yang sentiasa potong kuku supaya keluarga bahagia bila makan masakan yang bukan dari kuku panjang..wahh..pening ke??tak de kan..faham kan..Insya-Allah..

Kalau nak tau lagi sebenarnya kuku panjang nie ada sejenis kuman yang ada dalam shit manusia iaitu E-Coli (bukan yang Cik Teng pakai tue la..)..Kuman tue degil sikit nak hilang even kita basuh dengan sabun pun..banyakkanlah kita makan guna tangan yang ada kuman E-Coli (bukan triumph atau victoria’s Secret tue ye)..Dah tue pepandai la potong kuku untuk nak jadi sihat dan bersih..hah..yang nie tak termasuk kuku yang kita guna untuk korek telinga dan sewaktu dengannya..Cik Teng tak nak cakap lebih-lebih..kang kaki makan die..

p/s : tak kesah la kuku runcing ke, kontot ke, celup masuk ke dalam ke..yang penting potong kuku untuk kebersihan..pengetip kuku tue pun bukan mahal sangat..mahal lagi double cheese bege tue..

Wednesday, September 28, 2011

Cinta Cik Teng


Maap ye semua reader tercinta..entry Cik Teng kali nie agak emotional dan panjang sebab Cik Teng rindu sangat kat cinta Cik Teng nie..Nie la abah dan ma Cik Teng..sungguh gojes kan?heheh..sapa lagi nak puji kalu bukan Cik Teng..Cinta Cik Teng nie dah semakin berusia, so Cik Teng jadi makin takut, macam-macam Cik Teng pikio setiap kali pikio pasal cinta Cik Teng nie..memang Cik Teng ngaku yang Cik Teng nie bukan anak yang baik sebab Cik Teng selalu debate dengan cinta Cik Teng nie..semua bende nak kena ikut taste Cik Teng..kalau la abah Cik Teng ade belog, dah lama die unfollow belog Cik Teng nie sebab nak marah dengan perangai Cik Teng nie..huh!!memang nak makan kaki betol la Cik Teng nie..Sekarang nie Cik Teng ada kat umah Cik Yat, so Cik Teng jauh dari cinta Cik Teng nie..betapa Cik Teng rindu cinta Cik Teng nie..
Cinta Cik Teng until when-when (grammar konpem hancussss!)...muah..muah!!!

Masa sekolah dulu-dulu, abah Cik Teng selalu paksa Cik Teng hafal sifir 2- 12 tiap-tiap malam before dapat tido..even abah Cik Teng kat porch sebab nak check  gate yang tak kunci, maka Cik Teng yang kat dalam rumah nie kena jerit-jerit hafal sifir supaya abah Cik Teng dengar kat luar rumah..selagi hafal sifir tak betol-betol, selagi tue la Cik Teng tak dapat tido..waaa..kesian kan?kadang-kadang sampai basah lencun baju sebab nangis sambil baca sebab dah ngantuk tapi tak dapat tido..owh memori macam tue kat mane leh dapat bhai?mane leh nak online beli memori macam tue..boleh ke nak pos memori macam tue?tak leh kan??btw, mekasih kat abah Cik Teng sebab abah la, Cik Teng leh jadi macam Cik teng sekarang!!!abah, sila terharu sekarang ye..harus nie ye abah!hahha..

Masa dulu-dulu, Cik Teng belajar BI dengan ma Cik Teng..ma akan bagi exercise (kate TESL kan..haktuih!) suruh Cik Teng buat bile time nak check jawapan, ma Cik Teng akan tanya maksud every word dalam reading comprehension, kadang-kadang betol maksud yang Cik Teng kasi, kadang-kadang hah batang pensel tue makan die..ma Cik Teng akan ketuk kepala Cik Teng guna pen or pensel barulah ma Cik Teng kasi maksud yang betol..aduyai naya betol Cik Teng time tue..tapi yang best, terus ingat sampai bile-bile..hebat betul method ma Cik Teng ye, terus save dalam kepala Cik Teng pakai pen or pensel..mana nak dapat dowh cara macam nie..boleh dapat dari BESTA Dictionary?tak de kan?memang terbaeek!!!hilang terus gatal-gatal kepala Cik Teng..pakej tue..owh memang sangat2x mujarab!

Tapi tue semua dulu sebab sekarang Cik Teng dah besar..amboi besar ke?cenonet gak pun Cik Teng nie..hahah..budak-budak sekarang tak macam masa Cik Teng dulu..tapi yang pasti Cik Teng rindu memori dulu dan opkos la cinta Cik Teng nie!!

p/s  : dah col cinta anda?owh memang boleh buat iklan soklan Cik Teng nie..feewww...

Tuesday, September 27, 2011

Kasih Sayang

Sape kate kasih sayang nie terhad pada manusia je?Sape yang kate meh Cik Teng bako sket..nie yang Cik Teng nak story-mory kat followers terchenta Cik Teng..petang tadi, masa Cik Teng tengah syok-syok tengok Hantu Bonceng (DVD ori okey!)hahah..Cik Teng ter-perasan ada sesuatu yang super-cute kat sofa sebelah Cik Teng..maka dengan setangkas yang boleh, Cik Teng snap la picca pasal mereka ini..sungguh syok mereka ber-kasih-sayang..oppss..mereka nie adik-beradik okey bukan couple..mereka nie menginap kat umah Cik Yat dan telah menjadi penghuni tetap (even tak bayar sewa bilik)..Kalau mereka boleh ber-kasih-sayang di atas sofa yang empuk dan ber-kaler kuning, kenapa tidak kita semua?owh..dramatisnya ayat Cik Teng..ala biase la tue, kate blogger kan?feewwww..
Bersuka-ria lepak-ing atas sofa sewaktu ketiadaan tuan rumah..oh dear..its a big NO..NO..okey..

Mereka sungguh pendiam dan meow bila perlu je..mana nak cari bhai karakter macam nie??Pandai pose dan sentiasa ikut arahan..wow!!membanggakan!!hahahaha...

Lepas dah ber-kasih-sayang, mereka pun tido dengan lenanya..amboi port baek punye nak landing ye,rasa nak makan penyepak ke??Sabo ye Cik Yat jangan stress lagi..Cik Teng tak sampai hati nak hambat sebab mereka buat muka suci, Cik Teng pun jadi suci hati..maap ye??huhu..Yang putih tue name GIGI sebab putih macam gigi konon..Yang lagi satu name GOGO sebab Cik Teng tak pasti lagi..oh ye, salah satu feveret kakak adalah mencium mereka bertalu-talu dan bertubi-tubi..owh sweetnya..hahhaha..

video

Bottom Line adalah kalau mereka boleh sayang-menyayangi sesama adik beradik..kenapa tidak kita??wow Cik Teng berpuitis..sila kagum!!ahaks!!

p/s : Jangan marah ye Cik Yat sebab Cik Teng tak sampai hati nak halau mereka turun dari sofa tue..btw, mereka lena sampai ke petang tido kat atas sofa tu..woot..woot..promise lepas nie Cik Teng halau ye??heart Cik Yat banyak-banyak..hohohoho