Cik Teng Cinta ini

Friday, September 23, 2011

Bini-biniku gangster

Bini-biniku Gangster
Dah cukup besar gambar kat atas?Nak yang lagi besar?sila ke panggung ye..ahaks..Semalam a.k.a 22nd september 2011 (kate TESL kan..ahaks!!), Cik Teng dengan murid yang merdeka dari UPSR pegi jejalan kat Alamanda then Cik Teng offer si cantik manis..suasana senyap je, calon yang ditanya diam je..orang-orang tua cakap diam tandanya setuju..okey fine, mahu la tu tapi eksaited sampai tak terjawab..then Cik Teng tanya nak tengok citer ape?Dengan confidentnya..BINI_BINIKU GANGSTER!!opocot..tadi diam tapi sekarang laju je jawab soalan Cik Teng..cara jawab pun Gangster pulak tue, tahu la nak tengok citer gangster kan? (tangan ke dada, mata ke atas)..uhuk..uhuk..okey kite layan, Cik Teng guna student card (kate TESL kan..ahaks!) then si cantik manis budak-budak so murah je ye..Syukur..hahahhha..
Manja a.k.a Kak Yong
Filem nie pasal Manja yang terrrrrrrrrrrrrrrlalu sayang kat laki sampai sanggup buat ape je untuk laki die..Manja nie ketua gangster then naik pangkat jadi Kak Yong oleh Ayahanda..dalam citer nie banyak kali jugak sebut pasal Ayahanda tapi yang tue Cik Teng tak nak komen lebih-lebih ye..sebab Cik Teng bukan Kak Yong..wakakakak..Manja nie ada kedai bunga so most of her time ada kat rumah and jaga laki..Kalau lawan gaduh dengan si Manja nie memang konpem2x kalah bhai...Otai tue..tapi die nie tak leh mengandung so bagi la laki die kahwin lagi sebab nak anak..madu die pulak Reanna a.k.a Intan Ladyana..die nie adik kepada musuh ketat si Manja nie..so, memang dah plan awal-awal nak guna si Herry untuk balas dendam bagi pihak abang die yang lumpuh sebab si Manja nie..haaa..kan Cik Teng dah cakap otai betol si Manja nie..phewww..
Sam a.k.a Herry masa first nite dengan bini baru..baju rupe cenggini kucing Cik Teng pun lari weii..
Herry nie pulak macam nerd je..tapi so far sejak kahwin lagi satu nie memang terrrrrserlah la kegatalan ketiaknya dengan bini baru..tapi Cik Teng tak suka part dalam bilik tido and atas katil, bawah katil, tepi katil dan segala-galanya cerita dalam bilik laki bini macam overrrr ko nyah..kesian kat si cantik manis dah tersipu-sipu malu..aauuuwww..(kata under-age kan??)
Zalif Sidek a.k.a Mat Saja..lawak derrr..
Part yang paling Cik Teng suke adalah part MAT SAJA, I lap u la Mat Saja kalau tak silap Cik Teng die nie orang kuning DiGi yang besar tue..bile dalam citer nie memang sumpah lawak yang amat!!!konon gangster tapi time takut nak kene tibai memang panggil mak die je..aduyai..memang lawak MAT SAJA nie..tapi orang Terengganu konpem2x faham ape yang MAT SAJA nie ngepek@bebel..hahhaha..untuk Mat Saja memang Cik Teng nak bagi full mark sebab tak payah masuk Raja Lawak pun dah memang lawak dowh!!

Ending pulak macam biasa la tipikal filem melayu, semua terbongkar sapa punya plan. Cik Teng rasa kalu sape-sape yang first time pegi tengok pun dah buleh agak ending macamane..rupa-rupanya bukan 2 bini tapi tiga bhai..gila tamak ko Herry..cuba la bagi kat Anuar Zain satu (kesian sebab dah lame membujang trang tang tang)..wah aci ke macam tue?

Ada juga part-part yang meleret-leret..ada jugak la yang boring tapi overall Cik Teng bagi 3.5bintang..tak boleh bagi banyak sebab nanti membazir..hah..ada ke macam tue?ala..nie kan belog Cik Teng, so..mesti lah kene ikut bintang Cik Teng..tak gitu?Untuk nak santai and lawak lepas keje kat Maybank boleh la pegi tengok..alaa berapa hengget je tiket tue..sila sokong filem tempatan..agak-agak dapat komisyen tak?(mode tamak haloba)..hahha..ko ada?hahah

2 comments:

ain said...

hamboihhh candidate upsr tuhhhh
berjalan jek keje nyaaaa...

Ekin said...

hahhahah..kate dh merdeka.so kene la derak..hahah