Cik Teng Cinta ini

Wednesday, September 21, 2011

Cantik Diri Bersama Shiseido dan Jelita

Uish entry kali nie agar kembang hidung..hahhaha..bila lagi kan??hehe..okey, jaga-jaga sebab Cik Teng nak update nie..hehe..Sebenarnya Cik Teng dah ingat-ingat lupe bila exact date (kate TESL kan) hahhaha Cik Teng dan buahs hati pergi ke bengkel Cantik Diri bersama Shiseido dan Jelita nie..Nie anjuran majalah Jelita so mesti havoc kan?Yuran penyertaan kalu tak silap Cik Teng RM70 gitu, so kira reasonable la kan..start pukul 9pagi tapi biaselah kan janji melayu, tetap start kul 9++...tapi tak pe la sebab Cantik Diri Bersama Shiseido dan Jelita punya pasal, makanya Cik Teng redha je..hahah..layankan lah gambar kat bawah nie..muak pulak nak taip tp jangan muntah kuning ye..
nie sewaktu menunggu start program tue..memang ketiak tak basah pun tunggu kan,,(tangan kat dada, mata ke atas)...huh!
Dah dapat exact date..yesh sudah semakin yakin!!Malaysia Boleh!Cik Teng boleh tak??
Yang ni perkakasan yang telah disediakan..alahai..Cik Teng pun ade, tak provide pun tak kesah la..amboi..hambek ko sekali Cik Teng verlagak..hahah..
Types of foundation yang nak matchkan dengan skin colour (kate TESL kan)..hahhaha..lantak la, nie kan belog Cik Teng...hahah
Owh mana tak kembang b****t Cik Teng bile dioffer jadi model of the bengkel..hahahha..(kate TESL kan)..woot..woot..

Hasil keras tangan Cik Teng dan Cik Min..hugs^hugs die..hahahh

Maaf sebab akak nie bukan feveret saya..so saya nie bukan la kipas-susah-mati beliau..wakakakak..

Semua mesti nak snap gambar ramai-ramai kan tapi the problem is cameraman yang macam hampasss je snap..nak kate ko tak reti tapi kat tangan ade DiSeLenggaRa a.k.a DSLR..memang buta hati kot!!huh!

Kami dengan amoi yang Cik Teng totally lupe terus name die..by the way, die memang nice dan chumel!!high five sikit buleh?aik Cik Yat asal muka macam good2 je..hahaha..tau le lawo make up tue..hihihi..

Lepas habis, mane lagi bhai, makan arr..bayar mahal-mahal tak kan tea kosong je..ape barang dowh!!oh ye,FYI kan, akak yang pakai cardigan oren tue editor Majalah Jelita a.k.a kak ema..she's nice and talkative la jugak!

Mula-mula Cik Teng dan buahs hati ingat bengkel make up tapi rupenya bengkel macam nak promote barangan shiseido je..aduyai..buek ponet jah eden datang..hahah..tapi dalam bengkel ni ada jugak diorang ajar macamane nak remove make up dan sebagainya..kira tak de la ralat mane..hoho..oh Sheila Rusly pun ada jugak as a artis jemputan selaku duta shiseido..so far dia memang banyak celoteh tapi maaf ye kak sheila, i'm not your super kipas-susah-mati anda ye..harap maklum..hahahha..lepas ni kalau ade bengkel macam nie ,Cik Teng and co akan cuba untuk join sebab kutip pengalaman lagipun mama Cik Teng memang kipas-susah-mati kat majalah Jelita ni..Overall, bengkel nie memang sempoi habis la..

At last, peserta yang pegi hari tue masuk majalah Jelita..jeng..jeng,..gambar Cik Teng pun ade..kerlass ko Cik Teng..mane nak dapat bhai..hehehh..

Dan yang paling penting sekali,muka masuk majalah Jelita bhai..ye la tak kan nak masuk majalah maskulin pulak, kang ade yang datang sebat majalah Jelita pulak nanti..lepas ni kalu ade bengkel macam nie, Cik Teng sarankan adik-adik Cik Teng join la ye sebab memang best kalau dapat artis yang bombastic..kuang..kuang..i'm not saying that she's not good enough tapi kalau lah...teetttttttt.....

p/s : kalau rase nak masuk majalah Jelita, sila lah join bengkel anjuran majalah Jelita macam nie ye..tapi kalau nak lagi glamour jadi model untuk program nie macam Cik Teng..hahaha..kembang sebentar lubang hidung..hahah

No comments: