Cik Teng Cinta ini

Wednesday, September 28, 2011

Cinta Cik Teng


Maap ye semua reader tercinta..entry Cik Teng kali nie agak emotional dan panjang sebab Cik Teng rindu sangat kat cinta Cik Teng nie..Nie la abah dan ma Cik Teng..sungguh gojes kan?heheh..sapa lagi nak puji kalu bukan Cik Teng..Cinta Cik Teng nie dah semakin berusia, so Cik Teng jadi makin takut, macam-macam Cik Teng pikio setiap kali pikio pasal cinta Cik Teng nie..memang Cik Teng ngaku yang Cik Teng nie bukan anak yang baik sebab Cik Teng selalu debate dengan cinta Cik Teng nie..semua bende nak kena ikut taste Cik Teng..kalau la abah Cik Teng ade belog, dah lama die unfollow belog Cik Teng nie sebab nak marah dengan perangai Cik Teng nie..huh!!memang nak makan kaki betol la Cik Teng nie..Sekarang nie Cik Teng ada kat umah Cik Yat, so Cik Teng jauh dari cinta Cik Teng nie..betapa Cik Teng rindu cinta Cik Teng nie..
Cinta Cik Teng until when-when (grammar konpem hancussss!)...muah..muah!!!

Masa sekolah dulu-dulu, abah Cik Teng selalu paksa Cik Teng hafal sifir 2- 12 tiap-tiap malam before dapat tido..even abah Cik Teng kat porch sebab nak check  gate yang tak kunci, maka Cik Teng yang kat dalam rumah nie kena jerit-jerit hafal sifir supaya abah Cik Teng dengar kat luar rumah..selagi hafal sifir tak betol-betol, selagi tue la Cik Teng tak dapat tido..waaa..kesian kan?kadang-kadang sampai basah lencun baju sebab nangis sambil baca sebab dah ngantuk tapi tak dapat tido..owh memori macam tue kat mane leh dapat bhai?mane leh nak online beli memori macam tue..boleh ke nak pos memori macam tue?tak leh kan??btw, mekasih kat abah Cik Teng sebab abah la, Cik Teng leh jadi macam Cik teng sekarang!!!abah, sila terharu sekarang ye..harus nie ye abah!hahha..

Masa dulu-dulu, Cik Teng belajar BI dengan ma Cik Teng..ma akan bagi exercise (kate TESL kan..haktuih!) suruh Cik Teng buat bile time nak check jawapan, ma Cik Teng akan tanya maksud every word dalam reading comprehension, kadang-kadang betol maksud yang Cik Teng kasi, kadang-kadang hah batang pensel tue makan die..ma Cik Teng akan ketuk kepala Cik Teng guna pen or pensel barulah ma Cik Teng kasi maksud yang betol..aduyai naya betol Cik Teng time tue..tapi yang best, terus ingat sampai bile-bile..hebat betul method ma Cik Teng ye, terus save dalam kepala Cik Teng pakai pen or pensel..mana nak dapat dowh cara macam nie..boleh dapat dari BESTA Dictionary?tak de kan?memang terbaeek!!!hilang terus gatal-gatal kepala Cik Teng..pakej tue..owh memang sangat2x mujarab!

Tapi tue semua dulu sebab sekarang Cik Teng dah besar..amboi besar ke?cenonet gak pun Cik Teng nie..hahah..budak-budak sekarang tak macam masa Cik Teng dulu..tapi yang pasti Cik Teng rindu memori dulu dan opkos la cinta Cik Teng nie!!

p/s  : dah col cinta anda?owh memang boleh buat iklan soklan Cik Teng nie..feewww...

No comments: