Cik Teng Cinta ini

Thursday, September 22, 2011

Niece and Nephew

Kali nie entry Cik Teng agak emotional (wah..kate TESL kan)..hehh..So far, Cik Teng ada sepasang niece and sepasang nephew..Cinta betul Cik Teng kat niece and nephew Cik Teng nie..Yang niece Cik Teng panggil zaheera@kakak, wahh..macam muda Cik Teng kejap bila panggil niece Cik Teng nie as kakak..hehhe..nanti bile dah besar buleh Cik Teng panggil kakak as Aunt Kakak , wah promote bespren Cik Teng plak..heheh..jangan marah ye..hah, nephew Cik Teng plak nama hamim and supaya nampak macho Cik Teng panggil nephew Cik Teng as Hamim..kata boy kan, tak kan Cik Teng nak panggil adik Hamim..tak boy la kalau panggil adik..hehe..both of them memang close (kate TESL kan..ahaks!) dengan Cik Teng sebab selalu tido Cik Teng ye..hehhe..bagus2x!!lepas nie minatk hadiah PSP dari Cik Teng ye..teetttt....tak gitu Cik Yat??hehheh..tapi tunggu Cik Teng keje dulu ye..toing3x!!
Gambar yang nie masa niece and nephew Cik Teng umur 1tahun and 3tahun kot la..Cik Teng ingat-ingat lupa pulak..
Alahai..tengoklah tue tak de nak lepas makanan even nak camwhore pun..macam nie la kalu ada niece and nephew yang mesra makanan nie..tambah-tambah si Hamim tue..memang bulat deh..tapi bile mama die a.k.a Cik Yat panggil mok-mok, tahu pulak merajuk ye...alolololo...tapi niece Cik Teng nie bagus sebab bile tanya kenapa kakak tak nak gemuk?jawapannya adalah..jeng..jeng..kakak nak kurus macam Cik Teng..what????rasa nak peluk cium muah-muah la kakak nie..ahaks!
Di zaman montoks dulu-dulu..opppsss..18sx..ahaks!

Berpakat nak lari dari umah..owh..merajuk zaman moden kanak-kanak memang hebat!huhu..

Sebelum pergi kena pose dulu..hamim kan boy..okey then? 
  Oh masa nie Cik Teng dah lupe sebab niece and nephew nak cabut tapi yang pasti nak lari dari rumah kena sama-sama supaya masing-masing kene marah sama-sama..owh baru Cik Teng paham, senang susah sama-sama ye?cute yang amat!!Baru Cik Teng ingat, hari tue si Hamim nie mintak robot dari mama, gila kentang mahal robot yang saiz cenonet, so mama Hamim a.k.a Cik Yat cakap no way (kate TESL kan..wakakak) ataupun tak boleh..then respon si Hamim pulak "Kalau mama tak beli robot tue, Hamim dah tak nak tinggal dengan mama dengan ayah, Hamim nak lari dari rumah"..what??mau gegar kepala mama si Hamim nie nak pikio..ayat memang boy la Hamim!salute la kat Hamim..hahah..at last, mama Hamim beli la yang lebih kurang macam robot tue sebab alasan takut si Hamim nie lari dari rumah..macamane bhai? kecik-kecik dah pandai ugut nak lari dari umah..ape citer bhai??zamina..mina..hehehe..waka..waka eheheh...

Alaa sama macam Cik Teng dulu jugak..wan marah je mesti Cik Teng dengan Cik Ain bungkus kain baju dalam kain pelikat abah then kayuh basikal roda tiga, Cik Ain duk kat tempat belakang..kunun-kunun otai la tue..last sekali balik umah dapat lencana free kat bontot..hahah..lambang segi tiga a.k.a hanger baju tu..barulah taiko..hahah..malam tido tertonggeng..hahah..ada beran?
Maseh kategori budak-budak tapi yang macho adalah nephew Cik Teng nie tak pernah lupe mention pasal : "Hamim kan boy"..ye2x..Cik Teng nampak..hahhah..tapi boy dah tak minum susu, boy minum air TEH..ahahh

Nie mentee Cik Teng..kalau pakai lotion, mesti datang sebelah and tanya "Cik Teng buat ape?pakai lotion ke?"..okey2x kakak, Cik paham maksud kakak tue, nanti Cik Teng sapu lotion kat kakak ye..amboi pandai berkias fansuri ye??
Dah jadi anak gadis sunti ye??bagus2x..Cik Teng suke..

Okey2x..Cik Teng tau Hamim nak cakap Hamim boy kan..Tapi Hamim selalu main dengan Cik Teng..tapi Cik Teng kan girl??hahhah...
Dah besar niece and nephew Cik Teng ni ye?tapi Cik Teng tak nak Hamim dengan Kakak besar..jadi kecik sampai bile-bile boleh tak?Cik Teng rasa Kakak dengan Hamim dah boleh jaga baby..maksudnya mama kene buncit lagi la ye..hahha..cepat2x Cik Yat, jiran sebelah dah tiga orang, bile lagi nak kejar..time ni la..ahaks!!

p/s : Best la bile ada niece and nephew, betol tak Aunt Kakak ? hahhah..owh..kali ni Cik Teng tak cukup rajin nak edit gambar..biarkan je..kate belog Cik Teng..suke hati Cik Teng la..hahhah

3 comments:

So Shy Lady said...

salam

ada ciri2 k ibuan la ni..hihi
amboi merah bkilat bibir c.teng

MisZ AiDa said...

ecececeeehhhh....
kene bayar komisyen la kalo nk gune name Aunty Kakak...hak cipta terpelihara...wakaka..

saya said...

Demoknya hamim ngn kakak!!!
Hahaha..cepat la cik teng kawennnn