Cik Teng Cinta ini

Friday, September 30, 2011

Play Station 2


Tengok title entry kali nie memang mantap kan?sekarang nie musim Play Station 2 kat Bandar Bukit Puchong 2..pagi Play Station, petang pun sama..malam pun Play Station jugak la..kalau la Play Station tue manusia, dah lama dia ICU sebab penat sesangat...bukan calang-calang boleh pegang and main Play Station tue..hah..kalau kat Bandar Bukit Puchong 2..only boy will be allowed (kate TESL kan..ahaks!..) kalau nak main mende alah tue..kadand-kadang Cik Teng rasa Play Station nie mcm berhantu sebab dah main mesti nak main lagi sampai la ada yang kalah and stress nak main lagi (Cik Teng lettew)..hahhah..biasanya partner Cik Teng masa main Play Station 2 nie adalah satu-satunya boy dalam umah Cik Yat a.k.a hamim..tapi kalau main dengan hamim mesti Cik Teng kena kalah sebab nanti hamim tak nak kawan dengan Cik Teng..heheh..

Tengah kusyuk main..tadi kepala atas bantal tue tapi sekarang bantal dah tak berguna lagi..amboi hamim, habis madu sepah dibuang..owh sayu...

Yes!!kemenangan bertubi-tubi..reaksi kepuasan..agaknya macam nie la kot rupa si chong wei bila dah menang ek??uish dasat betol ye..seremm nih!!
 
Memang sempoi arr si Hamim nie sebab semata-mata nak main Play Station 2..Jangan tak tau homework yang biasanya sejam baru dia dapat siapkan tapi dengan adanya Play Station 2, dalam masa 5 minit dah siap masukkan dalam beg sekolah terus..Haaahhh..tue la kesan kalau ada Play Station 2 kat rumah..Ni lagi satu kalau sebelum nie suruh mandi mesti lambat-lambat je gerak pegi bilik air tapi dengan adanya Play Station 2, bukan setakat mandi tapi siap berbedak muka lagi..mana nak dapat bhai kesan terbaeeekkkk macam tue?hahahah..

Pernah sekali tue, Cik Teng nak test hamim masa main Play Station 2 nak tengok riaksi si hamim nie masa tengah kusyuk main..hehehh..Cik Teng cakap kalau yang kalah je boleh pegi rumah muadzam, yang menang kena duk rumah ayah..dan-dan tue jugak  terus Cik Teng menang..amboi nyah, cepatnye respon, baru Cik Teng announce terus ada yang take action..waaahhh ini satu penghargaan nie....pastu si hamim pun datang kat Cik Teng then cakap la macam nie :

Hamim      : Cik Teng, hamim dah boleh balik ruma-azam sebab hamim dah
                  kalah kan? (hamim+kakak sebut ruma-azam..jimat huruf sikit..)
Cik Teng   : Aik..kenapa hamim cakap macam tue?
Hamim      : Tadi Cik Teng cakap yang kalah je baru leh pegi ruma-azam
                   masa main Play Station tadi..(muka dah start seposen dah)
Cik Teng   : Ha’ah..lupa pulak Cik Teng..betullah hamim dah boleh pegi
                   ruma-azam..(mode terharu)
Hamim      : Yes!!lain kali hamim nak kalah lagi la...baru boleh pegi ruma-
                    azam lama-lama Cik Teng kan..
Cik Teng   : Ha'ah..ye la..(muka konfius)

Hah..tue la penangan Play Station 2 pada si hamim..kalau dah terjebak memang susah nak lari dowh..aduhai..tapi macammana pun Play Station 2 tak leh la asyik main selalu sebab nanti bil letrik mahal wei sapa nak bayar tue???...ffeeeewwww..kalau beli PSP mungkin lebih jimat letrik kot? Cik Yat bila lagi?huhu

p/s : lepas nie hamim main dengan Cik Teng lagi ye??..(tanduk Cik Teng dah timbul sikit-sikit)..ada yang makan kaki jugak si Cik Teng nie..woot..woot..

2 comments:

ain said...

lorh!!! beli ps2 ke??
huwa2,24jam ke mainnnnn...huehuehue

Ekin said...

24minggu tanpa henti ye..sila maklum!!hehehe