Cik Teng Cinta ini

Monday, September 26, 2011

Pulau Pangkor 2011

Seperti yang Cik Teng janjikan, macam biasa lah kalau entry tertangguh memang tido Cik Teng tak lena (walaupun bangun seminit before azan zohor)..uish anak sapa la nie..ok..untuk hari pertama kat Pulau Pangkor, Cik Teng and co pegi ronda pulau dan snorkeling dengan bayaran RM15 satu kepala, sungguh tak mahal kan?ala..pulau pun cenonet je padan la dengan harga tue kan?Pulau Pangkor pada Cik Teng tak cukup umpphh sebab Cik Teng rase Pulau Tioman lagi mendabik dada..hahahhah..
Cik Teng dengan buah hati memang kena selalu control cun untuk camwhore..hahha..lantak Cik Teng la sebab yang penting Cik Teng punya belog kan..hahahh
oh ini pengarang jantung Cik Teng sampai mati..rindu dia sangat..tsk..tsk..
Ni tempat snorkeling yang bapak penuh dengan macam-macam bangsa dan jenama..naik hantu gak Cik Teng and co nak cari port baekk punye..


Seagull depan tempat resort Cik Teng tapi sombong yang hamat mentang-mentang la Cik Teng xbagi makan..feww...

Gerai yang super-lembap nak tunggu tapau makanan..huh!

Nampak menyelerakan bukan?jangan tertipu sebab rasa macam plastik je makan..buang karan la..dah la lembap, tak sedappppp pulak tue..dush!

Cantik tapi sampah dalam laut memang berguni bhai..

Katenya batu nie nampak cm kepala buaya tapi Cik Teng rase mcm Ninja Turtle je..ke Cik Teng yang rabun warna?

Lepas naik banana boat tapi camerawoman a.k.a Cik Min memang tak rajin nak turun snap dari dekat..terima kasih Cik Min sebab tak rajin..fewww....


Seriusnya snap gambar..tapi takpe Cik Teng tak kesah..=)..(muka suci je)hahahh..

Oh Cik Teng koya@perasan masa pose nie..harap maklum..hahah..kat belakang replika Tembok Besar Cina..woot..woot..

Masih ingat Perjanjian Pangkor???hahhaha..sini la tempatnya..bangga tak?bangga tak??hahhaha...

Cik Teng busy pilih sourvenir, kome busy snap gambar ye..bikin panas Cik Teng nie..dush2x!

Owh lupe name resort tapi accommodation memang okey cuma kalu nak check-out pukul 7pagi memang semput nak kejut staff yang jaga kaunter kunci pepagi dowh..memang hangin satu badan beb!

Tiga-dara-pinggitan terpaksa set timer untuk nak snap gambar nie..owh kesian..

Si Cantik Manis yang try pose baru and the result was so good..ahaks!

Kate balik dari Pulau, topi kat kepala memang kena expose..hahah..ko ada?nie kan blog Cik Teng..feewwww...

Penat gak nak snap gambo bebanyok nie tapi mak rela noks!!auww..auwww...

Penat nak tengok gambar banyak-banyak kan?sama la macam Cik Teng nak upload gambo yang laju sikit je dari (snail pig) nie..bayangkan la macamane muka Cik Teng masa tue nyah..tapi untuk reader Cik Teng tersayang dan buah hati sekalian, Cik Teng rela noks....auww nyah..sentap mak..

So far bagi Cik Teng, Pulau Pangkor ni not bad dari segi jumlah perbelanjaan sebab harga tak mahal sangat compare to Pulau Tioman tapi kalau nak snorkeling better enjoy kat Pulau Tioman sebab batu-batu kat tempat snorkeling Pulau Pangkor nie memang tajam and slippery..dengan lumut segala bagai..So, kalau nak tempat percutian yang bajet, Cik Teng cadangkan supaya datang ke Pulau Pangkor tapi bawak stok makanan banyak sket ye sebab susah nak cari makanan yang best dan tak ramai orang..even tak sedap still ramai orang makan kat kedai..nak buat macamane, nanti perut merajuk susah pulak..

p/s : entry untuk Pulau Pangkor dah settled..hati pus. lena tido..babai..feewww...

2 comments:

ain said...

punya la lama pegi..satu entry je ke?

busy bebeno ye cik teng?

(⌣_⌣")

Ekin said...

olololololo..banyok sgt keje nye Cik Ain tp Cik Teng dok lupe reader Cik Teng nun jauh di sana...hahahh