Cik Teng Cinta ini

Wednesday, September 14, 2011

Sesi mencari baju bersanding di Jakel, Shah Alam

Wahh tengoklah entry cik teng, dag dig dug..hahha..sesi mencari baju untuk bersanding bukan mudah mcm nk mkn meatball IKEA..makan meatball dengan Buah Hati nie mmg xpenah dag dig dug..sbb tau pinggan mesti licin...wakakakaka..tapi untuk sesi mencari kain untuk tempah baju pengantin buleh kejang pusat la Cik Teng rase..huhu..
owh..adegan ini adalah bersifat sementara ye..Sesungguhnye staff Jakel itu sangatlah kental..mane tak kentalnya, sampai terduduk kami di situ..owh..       
 
Aduyai macam ni ropenye cari kain, belum cari mende lain lagi..mau cramp usus pegi cari..Cik Teng betol2 terharu la dgn buah hati tersayang Cik Teng a.k.a Cik Yat yang merangkap wedding planner Cik Teng dan juga sponsor venue ye..sila sama-sama terharu Cik Teng ye..ini perlu bila baca entry Cik Teng ye followers..wahhh...
Maunye xpenat nak try sume kain kat situ..give up la kata hati tapi tidak pada mata cik Teng..wah..wah..wah..


Pada follower yang nak cari kain untuk baju pengantin, sebelum keluar umah, charge la tenaga banyak-banyak ye supaya bertenaga sikit nak letak baju di atas badan ye..huhu..bukan ape..bile semangat dan tenaga sudah mantop, pilihan kain mesti vavavoom..

Orang kata hendak 1000 daya, tak hendak 1000 dalih tapi Cik Teng kate hendak kedua-duanya skali sbb buleh saving untuk masa depan..Penaja utama a.k.a Ma dah lame pancit sbb penat pilih..tapi tidak pada Cik Teng..hahhaha..Jakel pun satu hal nape la jual kain cantik byk2x..sikit2 sudeh la..xdenye la Cik Teng sawan nak pilih..hahahha..

Mau xpenatnye Cik Teng dan Buah Hati..terduduk atas lantai pun ape kesah bhai..bile lg nak rasa lantai Jakel..ade Cik Teng kesah ke?lololololo....

At last Cik Teng dan Buah hati(s) telah sepakat memilih yang terbaik..hahahha..eh?bukan sbb dh xlarat nak pilih dan akhirnye pilih je la yg mane bkenan di hati..aduhai..mmg insaf Cik Teng nak g Jakel lagi..penat nak pilih..aduyai...

Amboi staff yang tayang kain tue pun perlu ke nak telengkn kepala mcm tue kalu iye pun xpenat..nak Cik teng Curl kan rambut rebond tue ke..heheheheeh..

Alolololo..penat sudah..bayar pun sudah tp xgune duit Cik Teng ye sbb Cik Teng xde kaching lagi..yang bermurah hati swipe kan pada saat itu adalah cik Buah Hati yang tersayang sampai bile2 kalau bg pnjm baju utk akad nnt..muahahahhaha...

Serik nok pegi Jakel lagi tapi paper bag mesti bawak paling banyak sesuai dgn kepenatan Cik Teng dan buah hati..huhu..btw, terima kasih Buah Hati yang tak lame lg akan menyamai berat Cik Teng setelah melibatkan diri dgn mate5..huhu

Penat pun hati dah puas..kain-kain untuk keluarga pengantin pun dah pilih tp Cik Teng xde blog mase tue so Cik Teng rase xpenting pun snap gambo tapi lepas nie..InsyaAllah Cik Teng jadi rajin mcm ..wah gitu..okey la nanti Cik Teng hapdate persiapan lain-lain pulak ye..kthanxbye..

p/s : Cik Ain, mekasih ye wat blog utk Cik Teng..rase mau nangis skrg..owwh..

7 comments:

saya said...

nak komen sikit..hehehe

xpenoh tgk pung gambo2 nihh

Ekin said...

seprais la tue..heheh..sila comment dgn lebih byk lg te..huhu

P. said...

Hidoop Cik Teng

Ekin said...

hahah..hidop cik teng ye..bagus2x!!

Aida Ab. Rahim said...

santeekkkk....

Yasmin Khairani said...

waaa....go cik teng, go cik tengggg~

Ekin said...

DADADA : view blog cik teng??waaa..malunyo...

UKM : come cik ming..come cik ming..hahahah