Cik Teng Cinta ini

Monday, October 31, 2011

Doorgift


Pintu hadiah a.k.a doorgift untuk tetamu yang datang wedding Cik Teng..yang datang tue konpom-konpom dapat pintu hadiah a.k.a doorgift istimewa dari Cik Teng..pintu?eh..takkan nak usung pintu rumah kenduri kawin kot bhai..kalau Cik Teng kasi hadiah pintu tue, alamaknya tido depan rumah la Cik Teng malam nanti..iye lah takut masuk pencuri makanya Cik Teng la kena ganti jadi pintu sebab dah kasi hadiah pintu kat tetamu..wenggg betol lah Cik Teng nie!!okey..sila berhenti mengarut Cik Teng ye sebab banyak mende lagi nak kena buat lepas nie..jangan nak ngada-ngada..okey fine!phewww!

Mission Cik Teng wiken minggu lepas adalah mencari kotak untuk doorgift kahwin Cik Teng nanti..memang dah lama mengidam nak kasi kotak kat tetamu tapi tak tau nak cari kat mana..so lepas dah men-survey sampai tak tak tido malam..(waaa..rugi tue tak tido derrr!!!), Cik Teng dan Wedding Planner a.k.a Cik Yat pakat nak cari kat kedai jual barang-barang kek...what!!!ade ke bhai???Cari punya cari then jumpa la dan harga yang sangat-sangat patut!!Sumpah tak rugi kasi derma duit kat kedai tue..ngeh..ngeh..ngeh..

Wedding Planner yang bersemangat waja..jitu yang amat masa cari kotak..memang kena kasi award besar-besar nie..kih..kih..kih

Lepas tue Cik Teng dah rase lega yang amat sebab tunggu nak cari isi dalam kotak tue je lagi..oh yeah!!setel satu mission rase macam dapat menang hadiah cabutan bertuah weyy..(iyelah tuah selalu lupa nak datang mase cabutan tue..sebab tue la tak bertuah Cik Teng nie..tsk..tsk..)tengoklah betapa besarnya kesan bila dapat setel..serius macam hip-hip hooraayyy!!tapi banyak lagi lepas nie..waaaa konpom tido asyik tak cukup je nak bayar lepas nie..takpe2x adik-adik sekalian..bila lagi nak ber-edisi khas perkahwinan kan?..ngeh..ngeh..Aduyai..penat tak terhinggalah arini wa cakap sama lu bhai..so next entry bile tido dah terbayar ye..keh..keh..keh..kthanxbye!

Saturday, October 29, 2011

ILLUSION ROOM


Nah!!amekaw sekali Cik Teng kasi CAPS LOCK title entry kali nie..ahaks!!ade Cik Teng kisah??huhu..gasaklah nyah oii, penat mak nak jaga ati..huhu..motip??nan ado..okeylah, jeling-menjeling sambil memandangkan sekarang Cik Teng sibuk yang amat dengan persiapan kawen jadi tak men-sempat nak buat entry on time macam selalu..nanti dah dapat pics dari minkot a.k.a jurugambar, maka senanglah Cik Teng nak hapdet pasal persiapan kawen etc..ngeh..ngeh..kali ni Cik Teng nak test mata reader dengan gambar yang Cik Teng kasi..kalau adik-adik hebat tertarik anda memang boom-boom, maka dapatlah teka dengan tefat a.k.a tepat..ala sekali sekala test mata bhai, eksesais la skit barulah thumbs up derrr..

Yang pasti Malaysia takde lagi macam nie, mesti kena cuba bila dah sampai kat India ye..ngeh..ngeh..

Mende alah nie ade kat dalam muzium Ripley's Believe It or Not..iye lah kalu tak caye nanti kena sekeh pulak..so percaye la..amek ati..keh..keh..keh..
Biar gambar je yang cakap..Cik Teng tetiba jadi pemalas..harap maklum ye adik-adik!!HoHoHo..

Yang nie pun ade dalam illusion room tue..hangpa pilih ja..amboi kedah noo..

Alahai yang nie pun nak letak jugak ke?gasaklah nyah, asal bahagia sudehhh..

Cik Teng dah juling batu tengok pic nie..and now its your turn..jom sama-sama juling batu..tsk..tsk..tsk..

Erk..amacam bhai??ada beran ke??ngeh..ngeh..ngeh..bukan nak dera Cik Teng nak gurau garu manja je..auuwww sentap mak ni noks!!ye la, tetiap kali entry misti nak kena tulis pepanjang, mane tak beruban bulu mata nak baca bhai..sekali-sekala ubah sket barulah Louis Vuitton derr..okeylah thanx bye!!



p/s : ada reader Cik Teng nak tau kenapa belog nama Cik Teng??nak tau?nak tau??mau tau??nanti Cik Teng publish k??ahaks!*kelip mata laju-laju tak hengat punya*..keh..keh..keh..

Thursday, October 27, 2011

Mandi 18SX


Title entry kali nie mesti kena gempak supaya hati lagi mau puas...ngeh..ngeh..ngeh..(gelak jahat sebijik macam dalam hantu bonceng...keh..keh)..okey, dalam toilet nie, niece Cik Teng yang sedang dimandikan oleh ayahnya..keadaan nie memang agak 18Sx tapi bukan semua ye..adik-adik bawah umur sila tutup mata sebelah sebab yang nie separuh bogel je..hahhah..kalau penuh bogel baru leh tutup mata dua-dua belah..ahaks!!ada pulak macam tue..gasaklah Cik Teng asalkan gempak..hahha..

Amboi niece Cik Teng tue memang gumbira tak hengat time nie..memang nak kena babab bontot nie..ngeh..ngeh..

Niece Cik Teng nie memang suka yang amat masa mandi ye..So, tetiap kali mandi mesti ayah die buat pose macam nie supaya senang rata..hahaha..2 in 1, ayah boleh eksesais, si anak pulak boleh mandi dengan hip-hip hoorayyy nanti..kalau la Cik Teng buat macam nie masa mandikan anak, tak yah tunggu lame, tak sampai 5 minit for sure tak semena-mena berketak-ketak lengan i noks..wahh..ngak mau sih..ngak mau jadi Malek Noor no 2..cukup lah satu je..ngeh..ngeh..



p/s : masa kecik-kecik boleh lah selalu buat macam nie, tak kan dah darjah 5 pun nak macam nie kot..mau beruban ketiak ayah nanti sape nak jawab bhai??sape??huk..huk..

Tuesday, October 25, 2011

Kad Kahwin


Aduyai penat yang amat!!!Wiken baru nie Cik Teng dah mula gerak gempur bhai..cam nak ajak wrestling pulak..idok lah macam tue, ingat Cik Teng nie desperate sangat ke??ngeh..ngeh..ngeh..Wiken lepas Cik Teng pegi bayar deposit kad kahwin kat area Pudu..ye la sekarang dah start nak pos kad kat tetamu yang confirm nak datang..pada yang dah terang-terang tak nak datang, idok ler Cik Teng kasi ye sebab Cik Teng tak nak susahkan abang posman tue pegi anta..keh..keh..keh..So far, Cik Teng suke kad tue sebab kena dengan tema kahwin Cik Teng a.k.a kaler peberet abad ini..abad depan masih dalam dilemma lagi..HoHoHoHo..namun begitu tokey kedai tue agak susah nak paham keinginan Cik Teng, so nak tak nak wedding planner a.k.a Cik Yat kena lukis kat kertas and brainstorming kat die..tak pasal-pasal tokey tue dapat kuliah free..ngeh..ngeh..ngeh..tapi tak pe lah, asal jadi sudah, kalau tak jadi memang Cik Teng sunatkan tokey tue..huk..huk..huk..

Kad sume chantik-chantik..cara susun kad dalam kedai memang harus dipuji ye..

Paper bag yang indah dipandang namun bukan pilihan hati Cik Teng..bukan merajuk tapi memang tak berkenan..ffeewww....

Mase mule-mule masuk kedai tue macam okey je..so Cik Teng layan la pilih kad kat situ..lepas tue pegi kedai sebelah then decided nak order dengan tokey kad kahwin tue..okey sekarang Cik Teng nak citer pasal tokey tue..die okey tapi die ade sekelumit cuai sebab die boleh tinggalkan Henset kat atas meja macam tue je then keluar pegi belakang bilik sebab nak ambik contoh kad kahwin untuk Cik Teng..aiyoo berani mati tue..ko ade?hik..hik..hik..Cik Teng dengan wedding planner dah konpius sebab dengan selamber badaknya tinggal barang-barang berharga macam tue, nasib baik dapat customer macam Cik Teng, kalau lah orang lain tak tahu lah nak citer bhai..(motipnya nak bagitau Cik Teng tak amek kesempatan..ngeh..ngeh..ade Cik Teng kesah ke?..hahhah)...lepas beberapa ketika, Cik Teng bayar deposit then bagi map..dalam masa 10 hari leh dapat..huhu..

Tokey nie boleh buat multi-tasking ye..dia la tokey, die la clerk, die la call center,segala-galanya die la..memang masyuklah kalau sume die yang buat tapi sayang sebab ada secubit cuai..tsk..tsk..tsk..

Kaler peberet abad ini tapi bukan yang nie okey..kaler je yang peberet bukan kadnya..harap maklum!!huk..huk..huk..



Wedding planner a.k.a translator kat tokey tue..huhuhu..

Acu Cube Try Test dulu..pffttt..

Lega yang amat kad dah setel dengan nyamannye..Makan dah pegi booking dengan jayanya..Tunggu nak pegi pilih pelamin then bayar booking..Lega sesangat!!!Tido mesti tak hengat punye lepas nie..huhuhu..(motip : jangan ganggu Cik Teng tido!!huhuhu)


p/s : Cik Teng pun jemput reader terchenta datang..kalau nak kad, msg alamat ye..ngeh..ngeh..ngeh..(cepat dan senang!!)

Saturday, October 22, 2011

Power Rangers Terliur?


Macamane nak cucuk straw bang oii bukan ade lubang mulut pun si power rangers tue??Aduyai semangat betol la si pemberi minum nie..mungkin si power rangers tue dahaga yang amat kot??Ye la dah penat-penat bertukar jadi robot plus lawan dengan raksasa cam rambut tak siap lagi..konpom-konpom kering tekak kan?

Alahai penyayang yang amat nie..kalu Cik Teng jadi power rangers dah lame rase terharu membuak-buak nie..HoHoHo...

Aduyai..straw dah sama saiz dengan mata nie..dasat-dasat..mau lohong mulut si power rangers nak sumbat dengan straw tue..hehheh

Betapa bebudak begitu memahami keperluan power rangers..Nasib tak pakaikan pampers kat si power rangers tue, kang naya pulak nak amazing race kat Tesco cari pampers saiz kecik and muat bontot power rangers tue...tsk..tsk..tsk..Oh ye, aritu si hamim nie mintaklah beli air kotak Ribena sebab dahaga kot..alih-alih sampai kat traffic light, mau terkentut gak Cik Teng tengok aksi terlampau tue..ngeh..ngeh..ngeh..Cik Teng yang curious yang amat nie pun bertanya :
 
Cik Teng  : Eh, kenapa kasi power rangers minum air hamim?
Hamim     : Oh, tadi power nie terliur tengok hamim minum, pastu hamim kasi la die minum..
Cik Teng  : Aduyai, boleh pulak die terliur ek?

 
Okey..power rangers treliur air ribena hamim kan??sampai terkangkang kaki power rangers..gasaklah hamim oiii..ngeh..ngeh..ngeh..

Kesimpulannya, macam tue la bila jadi kipas-susah-mati power rangers nie..Kalau lah power rangers nie manusia, dah lame share nasi dengan si hamim nie..iye la BFF kan??woot..woot..woot..ade ke patut??uish..memang kurang patut..keh..keh..keh..

p/s : kalau la power rangers nie bebetul macam manusia, agak-agak hamim ajak pegi sunat skali tak??konpius dah Cik Teng nie..huhuhuhu