Cik Teng Cinta ini

Friday, October 14, 2011

Comfort Zone

Comfort Zone atau nak lebih rakyat Malaysia lagi adalah Zon Selamat..Cik Teng tersenarai dalam Comfort Zone??biar betik bhai..gila kentang statement kali nie....phewww...owh..Cik Teng cukup terkesima seketika..mungkin ya dan mungkin juga tidak..kadang-kadang rasa selamat dalam zone tue, lepas tiba-tiba rasa tak selamat pulak..aiseyman fening la macam nie bhai..okey lah..macam nie, confession (kate TESL kan..ahaks!) nie Cik Teng kongsi-kongsa kat blog je ye..bukan ape, rase lebih celik IT pulak bile post kat blog..motifnye??malas nak pikio sebab tak de la dosa pun bila tak bagitau motif kan..huh!(mode nak gigit telinga..fewww)..okey memang tak de kaitan..

Ni dah menonong pegi topic lain plak, baiklah adik-adik sekarang u-turn pegi topik asal iaitu Comfort Zone..Iye lah Cik Teng tahu bila dah habis belajar kena cari keje..iye3x..itu Cik Teng  pasti tapi bukan Cik Teng tak nak keje tapi Cik Teng nak nolong ma and abah Cik Teng dulu sebab mase belajar dulu tak dapat spend masa macam sekarang nie...kate anak solehah makanya kena jadi selalu dekat dengan mak ayah..(okey statement kali nie agak nak makan penamporrrr...ouch!)..Iye lah Cik Teng tau yang tanaman anggur Cik Teng makin menjadi-jadi tapi ma Cik Teng macam tak rela je nak lepaskan Cik Teng cari keje (owh mode jadi anak kesayangan kejap..keh..keh..keh), so Cik Teng amek keputusan untuk stay kat umah dan jadi bibik..tapi ada yang cakap time tanam anggur nie la mase nak rehat sebab dah keje nanti memang dah tak boleh bangun lewat (peberet leisure time Cik Teng tue), kalu dah keje dah tak boleh tengok tv sampai subuh (owh..rugi2x pulak bayar Astro tapi tak tengok) and kalu dah keje nanti tak leh cuti suka2x hati (kesian passport tamat tempoh nanti kalau Cik Teng tak guna..motif??)..so bila pikio balik sume yang ma Cik Teng punye point..memang ada betulnya..

Kesimpulannya, Cik Teng bukan suka-suka nak stay dalam Comfort Zone ye adik-adik tapi bersebab (even sebab tue macam nak makan sup selipar je)..so lepas nie tak mau cakap pasal Comfort Zone ye adik-adik..nanti bile Cik Teng dah posting nanti baru sambung citer pasal Comfort Zone ye..omaigod memang mabeles entry kali nie..takpelah bukannya selalu kan..bila Cik Teng sentap lagi, Cik Teng post entry macam nie lagi ye..HOHOHOHOHOHO..=)


p/s : entry penuh keinsafan macam nie tak payah guna gambar pun..wakakakakakakak...

No comments: