Cik Teng Cinta ini

Monday, October 17, 2011

MRSM-YT Besut


Sebenarnya Cik Teng tak penah terpikio yang ada teman Cik Teng masa skool dulu-dulu jadi reader Cik Teng..waaahhhh terharu yang amat!!Ingatkan takde teman Cik Teng yang tau Cik Teng buat belog nie tapi sebenarnya jaga-jaga ada yang merratii (owh statement Kiah Propa..ahaks!)..hahahhahah..takpe2x..dah alang-alang ada teman Cik Teng jadi reader maka dengan suka hati Cik Teng buat la entry pasal teman-teman Cik Teng..hahhaha..

Okeylah, dulu Cik Teng sempat jugak meng-study-kan diri kat MRSM-YT Besut kat Terengganu..So, pestaim duk kat hostel memang homesick yang amat ye..kalau boleh nak letak je public phone tue kat ketiak Cik Teng, so bila homesick leh terus dial..hahhah..dulu mane ade nak pakai handphone bhai..dulu pakai public je..tak macam bebudak sekarang, moden and canggih yang amat!!owh memang jeles..keh..keh..keh..dulu Cik Teng selalu tepon pakai tepon yang Reverse-Charge tue, ala yang kita call tak payah pakai duit tapi orang yang kita call tue yang kena bayar..hahah..kejam yang amat!!okey itu dulu, sekarang dah takde kot..kot je la kan..

So, dulu masa first intake ade tak ramai student bawah Mara, rase-rasenya tak sampai 40 orang..so time tue yang pastinya semua girls 15 orang je yang register..Cik Teng la antaranya..Memandangkan MRSM-YT nie combination MARA dengan Yayasan Terengganu, so sudah semestinya anak-anak Terengganu ade chance nak masuk tempat nie..Dan 15 orang nie jadi rapat pastu namakan geng nie dengan nama ‘STAY GANG’..hahhah..gempak kan?biaselah dulu budak lagi, kira ada geng nie dah cukup macho arr..hhehe..memang lawak..tiap-tiap orang dalam geng nie ada gelaran memasing..contohnya Stay Smile ke..Stay Cun ke..hahha..mengancam kan..

Mini Reunion masa 4tahun lepas kot..owh masing nie sume masing anak-anak dara..heheh..sekarang yang dah jadi mak dara si Ira tue..ngeh..ngeh..ngeh..meletops nok!!hehhehe

Biaselah asam garam, mesti ade gak selisih faham tapi kejap je sebab kate geng so tak leh masam muka lame2x kan?hehhe..Tapi dah lebih kurang 10 tahun jadi kawan and sekarang nie pun masih keep-in-touch..Ada yang dah kawen, Ada yang dah ade anak 2 ade yang still single-mingle..ada yang jadi doctor,lawyer,cikgu-cikgi,pegawai atasan dan lain-lain..banyak sangat nak sebut..kang nanti tak abis bace..So, memasing jauh tapi Cik Teng tetap tak lupe diorang..And the best thing is, diorang sume akan datang majlis kawen Cik Teng..konvoi reramai..datang dari Terengganu, Johor..mane tak terharu bhai bile kawan-kawan rapat datang majlis kawen..huhu..pada yang berkenaan..Cik Teng sayang and rindu kat kome-kome..nanti datang tau,Cik Teng tunggu..hohoho..

p/s : mood kali nie agak klasik nasional..menggamit memori..feewww...

No comments: