Cik Teng Cinta ini

Tuesday, October 11, 2011

Penyewa Kedai


Sebelum tue Cik Teng nak tanye la kome2 nie kan..kalau orang tak bayar sewa kedai kome la kan..agak-agak apa yang kome akan buat ye?kalau Cik Teng la kan memang Cik Teng saman je tapi masalahnya bukan kedai Cik Teng..so Cik Teng takleh la saman..waaaa...sayangnya..okey sekarang duduk elok-elok ye, Cik Teng dah start nak cite nie..kedai ma Cik Teng nie dulu ade sorang manusia nie yang sewa..die beli perniagaan sekali la..so monthly pulak bayar dalam rm800..syarat pembayaran pada 15hb untuk setiap bulan..mase mula-mula sewa macam okey si gila nie sebab bayar on time (kate TESL kan..ahaks!), kalau lewat pun dalam 2,3 hari je..lepas tue makin lama si gila nie sewa makin liat pulak nak bayar sewa..kadang-kadang lewat bayar, kadang-kadang bayar separuh je pastu carry forward bayar bulan depan pulak..aiseyman si gila nie agak-agak arr nak main kotor pun..Cik Teng dah hangin tapi ma Cik Teng cool je..yang perniagaan tue tak payah nak cakap la bhai, si gila nie siap mintak tanguh bayar selama 6bulan..eh ni ape citer bhai, suka-suka je main tanguh..owh gua memang panas kat orang macam nie..kadang-kadang ma Cik Teng kena pegi kat kedai sebab nak amik duit sewa sebab si gila nie janji nak bank in tapi sampai kiamat memang tak ade ye..
Bersih dan teratur..tengoklah sape yang jadi eric leong masa nie..konpom2 Cik Teng kan..ahaks!..maluu!!

Abah Cik Teng jadi cashier masa nie..menakjubkan!!fewww...

Kedai yang bersih..woot..woot..

Air mesti sokmo tersusun..owh bangga kejap..wink-wink..

 Gambar-gambar sebelum kedai ni diberi sewa kepada si gila itu ye..owh rindu yang amat kat kedai nie..muacks!!

Lepas tue kalau tak silap Cik Teng tak sampai setahun pun sewa si gila nie blah macam tue je tanpa bayar sewa dan duit perniagaan..owh..si gila nie memang buat taik nie..Cik Teng memang geram dengan orang macam nie..tapi Cik Teng kagum yang amat kat ma Cik Teng sebab sabar je dengan si gila nie..so untuk menyelamatkan readers yang bakal memberi sewa kedai kepada orang yang macam nie, Cik Teng tanpa segan silu men-reveal-kan nama si gila nie.. (damn you SIDEK!)..Si gila nie memang kaki menipu and suka buat taik kat orang..oh ye, minggu lepas Cik Teng dapat tau dari jiran sebelah kedai yang along penah datang cari si gila nie kat kedai ma Cik Teng and siap bawak minyak tanah nak bakar kedai sebab nak collect duit dari si gila nie..owh kalau kat along si gila nie leh buat taik macam tue, apatah lagi kat ma Cik Teng..dasar pen-taik!!huh!

Masa si gila nie tinggal kedai ma Cik Teng, betapa tak wanginya hati bila boleh berak kat bahagian belakang dalam kedai then timbus dengan beras..masa abah Cik Teng masuk dalam kedai tue, terus bau busuk yang amat..tengoklah betapa murninya perbuatan si gila nie..dahlah tak bayar sewa pastu buleh tinggalkan mende kotor macam tue je..owh ke manakah otak si gila nie..

Nie pun abah Cik Teng tolong kemas sikit-sikit..dasar gila!huh!

Kalau iye pun nak gune nama kedai runcit sendiri..tak payah la busuk hati pegi gunting nama kat peti tue..tak ke pandai cara macam nie..pergi la tempah baru bhai..kate banyak duit!!huh!damn u sidek!

Barang cun-cun sume ko kebas ye..yang tinggal sume barang tak hensem ye..ko dah abis bayar ke barang-barang nie??dasar *&%#!@*%!!!!!!!!

Agaknya si gila nie dah kecut kat along kot..tue yang blah macam tue tue!!blah cara macam nie tak cukup jantan bhai..%^$#@&*%!!!
 Gambar-gambar nie selepas si gila tue tinggal kedai ma Cik Teng..Ya Allah, sesungguhnya Engkau Maha Berkuasa..fuhh..sejuk kejap hati Cik Teng..fewww..

Tapi tak pe la, mungkin si gila nie rasa die hebat and boleh aniaya orang sesuka hati die kan..tapi si gila nie kena ingat yang ada yang lagi hebat dari die..Cik Teng cuma harap hanya Allah s.w.t yang dapat membalasnya.. buat baik dibalas baik, buat taik takkan dibalas bunga kot..agak-agak arr bhai..


p/s : mode memang hangin satu badan nie..untuk maklumat lanjut sila pm Cik Teng ye..keh..keh..keh..

2 comments:

ain said...

busuk hati punya orang!!

Ekin said...

memang busuk!!rasemacam nok ato bini die balik india pulok..hahhahah