Cik Teng Cinta ini

Saturday, October 8, 2011

Rest In Peace (R.I.P)


Semalam di rumah Cik Teng ada satu kematian yang begitu menyayat hati Cik Teng dan keluarga..Born kesayangan dah tak de..ish..ish..ish..Cik Teng tak tau la apa jadi dekat si born nie tiba-tiba je lembik..calon UPSR datang kat bilik Cik Teng and ajak pegi klinik kesihatan haiwan..lepas calon UPSR solat asar, bila nak angkat born sekali badan born dah sejuk..so, born menghembuskan nafasnya yang terakhir di atas tangan calon UPSR..owh sungguh tragis!!Cik Teng pun ajak calon UPSR bawak born untuk dikebumikan..uish, jangan memain ye..Cik Teng bukan sekejam yang disangka ye..ahaks!

Mula-mula nak kena cari tempat mana nak di tanam si born nie..cari punya cari,last-last decided nak tanam bawah pokok sebab senang sikit nak cari nanti..keh..keh..keh..Cik Teng suruhlah calon UPSR pegi amek cangkul then start lah Cik Teng mengorek lubang yang sepatutnya..memandangkan abah Cik Teng tak de kat rumah, so Cik Teng lah yang ambik tugas abah Cik Teng bab-bab mencangkul nie ye..sila kagum!!feewwww

Cangkul yang besar macam nie ye adik-adik..kalau kecik memang sampai kiamat pun tak berganjak tanah tue ye..woot..woot

Lubang tue agak-agak la ye..janganlah sedih punya pasal, korek lubang besar macam nak buat pool pulak..bukan nak tanam orang bhai..kucing je pun!!!feeww..

Lepas tue calon UPSR ambil si born nie then letak kat dalam lubang tue..memang sedih sebab si born nie lahir tak cukup bulan tapi still boleh survive sampai usia sebulan kot..huh!!tengok lah, tak payah masuk dalam incubator pun born boleh survive..hebat kan??hahhah...Cik Teng tak mandikan pun si born tue sebab rase macam nak tanam orang pulak nanti..owh seram neh!

Born sebelum ditimbus..owh menyayat hati!!ish..ish..ish..

Lepas tue Cik Teng dengan calon UPSR carilah batu-batu kunun nak buat batu nisan..last skali nah amek ko, jadi macam sand-castle pulak!aduyai memang kurang asam jawa betullah Cik Teng ni..gasaklah ye janji dah tanam..So, Cik Teng harap born rest-in-peace (R.I.P) lah di sana ye..Cik Teng dan keluarga tetap rindu born sampai bila-bila..(statement memang tak boleh blah kan?)..hahhah..belasah la bhai..janji Cik Teng dah tanam si born nie..hehhe..

Kunun-kunun nak buat batu nisan sekali dah macam sand-castle dah pulak..gasaklah..janji ade!!ho..ho..ho..ho
Oh ye..ini Ten-Ten (bukan Teng ye)..a.k.a mak sedare kepada born..Cik Teng dengan calon UPSR tengah mencangkul, dia nie boleh lepak tepi tue je..bukan nak tolong pun..oh ye, Cik Teng faham yang ten-ten nie tengah sedih!!wakakakaka..
 p/s : baiknye Cik Teng kan sebab tanam born and buat batu nisan lagi..motif??

3 comments:

P. said...

xde feel sedih pun..haish

a said...

Alaaaa born dh takdeeee..sob3

Rip born!

Ekin said...

D : mesti kena sedih..huaaa....
AIN : ye2x..rip born..huhu