Cik Teng Cinta ini

Thursday, October 20, 2011

Sisters

Sisters a.k.a adik-beradik perempuan tak kesah la kakak long ke, kak ngah ke, kak chik ke (ehemm..Cik Teng ler tue), adik ke yang penting semua jantinanya perempuan bukan buat-buat jadi perempuan ye..Cik Teng ada 5 sisters dalam dunia nie..phewww..mengancam yang amat!!Ada orang tak suke bila ade sisters yang ramai dalam family tapi Cik Teng suke yang amat!ngeh..ngeh..ngeh..Sebenarnya banyak gila kentang kelebihan bila ada ramai sisters dalam family..sumpah tak tipu..HoHoHo..

Nie lah Girls Day Out..Camwhore tak hengat buah hati India dengan UKM nie kan..memang best!!Tak tipu langsung!waaahhh...buah hati Chic O Cheese pun tak dilupakan..wink..wink..

Oh ini wedding planner Cik Teng dengan calon UPSR..mase nie kat Little Pantry..yang nie pun Girls Day Out..Boleh mengumpat-ing, lepak-ing dan memacam -ing lagi la..owh memang heaven..woot..woot..


Bila adik-beradik perempuan ramai makanya :

1.)   “Eh, Kak Chik ada bawa jeans lebih tak?Nak pinjam boleh?”Bila saiz badan same buleh kongsi baju dengan seluar, silap-silap Bra pun buleh kongsi same..Dengan sisters je boleh buat macam tue tau..Tak kan lah tetiba “Eh, Abang Long ada bawak spender lebih tak?Nak pinjam boleh?”..Hah..mau fengsan si abang nak kasi pinjam kat si adik..tsk..tsk..tsk..

2.)  “Eh, Kak Chik ada Kotex lebih kan?*** period la, nak satu boleh?” Bila sesame datang bulan, maka bolehlah mintak pad dengan sisters sebab comfirm si kakak ada kotex entra dalam handbag kan?Such a wonderful thing bila ada sisters..Tak kan lah tetiba “Abang Long, mintak kotex sekeping, bocor lah pulak..tolong ye?”..Hah..mau tak histeria si abang bila si adik mintak pad cam kunun-kunun si abang pun period jugak..aduyai..dunia-dunia..tsk..tsk..tsk..

3.)  Bila time raya memang moment paling best dalam dunia nie sebab semua akan balik kampung, so bila sisters ada ramai senang la sikit keje kat dapur kan..sorang cucuk sate, sorang buat biskut raye, sorang buat karipap, sorang kemas rumah..uish tak ke heaven bila semua bersatu teguh, bercerai roboh..konpom mak mertua sayang beb!!!tak tipu punya..

4.)  Kalau pegi mall mesti best yang amat bile ada sisters join sekali sebab boleh pilih barang sesame..Ye la fempuan mesti paham kehendak femfuan kan..”Kaler lipstic nie okey x dengan Kak Chik?” ataupun “Kasut nie nampak macam mak-mak orang ke?” memang heaven kan bile ade sisters kalu pegi shopping..ye la tak kan tetiba “Abang Long, saiz cup bra nie agak-agak sesuai tak dengan ***?”..Konpom si abang nie masuk ICU sebab si adik tetiba tanye saiz bra..waduh..waduh..penangan sisters memang hebat kan?huhu..


5.)  Kalau dengan sisters boleh kongsi apa saja macam kalau admired kat memane jejaka (wow..ayat sofan gitu), then it would be nice kalau share dengan sisters..bila jenjalan nampak je jejaka idaman terus “Eh, Kak Long, tue lah ehem-ehem yang *** citer tue,hensem yang amat kan?Dah lah tinggi, tough pulak tu..auww..sukenya..” mesti Kak Long respon as a feremfuan la kan..Tak kan tetiba “Abang Long, hensem kan jejaka tue, dial ah yang **** suka sangat tue, gagah je kan?”..mesti si abang rase Gay kah aku plus tergugat then kasi respon ala kadar je..kalau nasib kurang baik mase tue jugak si adik dapat ceramah free kan?..tsk..tsk..kesian..


Rasenya itu je la setakat nie, sebenarnya banyak lagi tapi kang bebanyak, ada jugak yang pangkah blog Cik Teng..tapi semua tue pendapat peribadi Cik Teng, tak de kaitan antara yang hidup atau mati..yang tue semua based on my previous experiences je la..tapi sebenarnya kekurangan brothers dalam family pun ada buruknya..tapi Tuhan dah tetapkan mana yang terbaik untuk family kite, so terima je la..owh now Cik Teng turns to be good..wow i’m impressed..hahha..okeylah, next time Cik Teng sambung lagi ye..ngeh..ngeh..ngeh..



p/s : bila memasing dah besar, jarang dapat jumpa except Hari Raya je..now Cik Teng’s mood turns to be sad..waaaa..bile lagi nak kumpul cam Hari Raya nie wahai sisters..

3 comments:

So Shy Lady said...

mmng sronok klau usia hampir sbaya. akak pon smpai skrg suka tukar2 baju ngan diorang ;D

ain said...

ehem gambar~~

Ekin said...

SHY LADY : mmg seronok kan?jalan pun dh mcm dgn kengkawang je..hehheh

AIN : uhuk-uhuk..