Cik Teng Cinta ini

Friday, October 21, 2011

Starbucks Coffee Menara Maybank


Starbucks nie non-smoking area tapi ada jugak yang smoke..so Cik Teng la antara peng-sapu terajin sebab suka sapu kat luar so kurang sket tekanan..woot..woot..woot..

Apasal tetiba terliur tak hengat bila nak buat entry pasal nie.....okey mode mengada..ngeh..ngeh..Dedulu (ade ke dedulu nie) Cik Teng pernah keje part time kat Starbucks Coffee Menara Maybank..clock in a.k.a punch card pukul 8pg then clock out a.k.a habis keje la bhai pukul 4ptg..kalau tak cukup orang maka Cik Teng pun kena la OT sampai pukul 6ptg lebih kurang..So far keje kat situ memang penat tak hengat derrr..ramai gila kentang customer bhai..kalau la Starbucks nie Cik Teng yang punya memang konpom tetiap minggu tukar kete dowh..bayangkanlah sehari leh dapat beribu-ribu lemon noks!!memang untung maaa...tak tipu punya..

Wow mantap tue bhai..sambil keje sambil pose even customer ramai yang amat time nie..keh..keh..keh..ada Cik Teng kesah?pfftt...

Tapi memula keje kat situ memang cam orang vodo je sebab tak tau nak buat pape..jangan kate nak buat air, name air tue pun naik kuning bulu mata nak hafal derrr..manyak tue!!!tapi lelame memang best sebab dah pandai buat air so pejam mata sebelah pun setel bhai!!ko ade?tak de kan?ahaks!!

Okey nie nota Cik Teng masa nak amek order customer ye..sampai penuh Cik Teng tampal kat peti tue..ngeh..ngeh..ada Cik Teng kesah??huhuu

Kalu sesape yang kurang rajin basuh pinggan kat umah, silalah mintak keje kat Starbucks..Sebab konpom kena basuh pinggan tetiap hari..kasar tapak tangan mak nie noks..auww!!Tapi takpelah sebab kita dibayar bukan free maa..so takde hal laa!!ceh ayat memang berlagak yang amat!!biaselah tue..ngeh..ngeh..ngeh..

Cik Teng ingat lagi kekadang Cik Teng salah buat air, customer yang kononnya Diet-Tapi-Order-Saiz-Paling-Besar request low fat milk tapi Cik Teng terrrrguna (terr okey) full cream milk, so nak buang sayang pulak then Cik Teng tuanglah dalam mug lain untuk minum..macam tue lah bila tersalah buat air kat customer, memang buang macam tue je..uish..uish..tak patut tapi takpe la Starbucks tue bukan Abah Cik Teng punya so gasaklah...ngeh..ngeh..ngeh..

Konpom Cik Yat yang kena jadi DBKL kalau Cik Teng salah buat air..takpe sekali sekala berbakti pada Starbucks ape salahnya..ngeh..ngeh..ngeh..

Kalau time break memang Cik Teng akan amek Chic O Cheese untuk makan then beverage pulak Cik Teng amek Chocolate Cream Chip..memang heaven yang amat bhaii..iye la air untuk Cik Teng minum, ikut-suka-hati lah Cik Teng nak lebih choc ke, whipped cream separuh gelas ke..ade Cik Teng heran??waaahhhh..ayat memang nak makan penyepak tue..keh..keh..keh..

Menu wajib time break..memang heaven..Chic O Cheese buah hati pengarang jantung Cik Teng..nanti kita dating lagi ye..phewww..

Bila dah tak keje kat situ rase macam rindu pulak tambah nak borak-borak dengan partner Starbucks kat situ..Iye lah nak borak dengan sape lagi kan, tak kan nak borak dengan sinki pulak, kang nanti ade yang dapat bengong free-free je..mau ke??Hah jangan tak tau ada customer yang sangat ripley's believe it or not okey..hahahahah..Kekadang tue nak panaskan kek chocolate,mau tak terkejut Cik Teng tapi tak de masalah sebab customer is always right..sekali Cik Teng panaskan, pastu memang tsunami la kek tue, dah macam tak de rupe kek langsung..pastu mula la terkemut-kemut pelik tengok kek..dah tue kome mintak macam tue, so Cik Teng belasah je la..HoHoHo..

Oh ye partner Cik Teng terchenta..yang left side tue teman semengumpat a.k.a Cik Min , pastu kat right side tue teman se-Diva memang buleh join sekaki setangan sekepala dan se- se- lain-lain..mane nak dapat kak oi..

Sepanjang Cik Teng keje kat situ memang berat Cik Teng naik 2kg..ye la asyik tolong perabih air yang salah buat je..mau tak hip-hip hooraayyy lemak-lemak dalam perut Cik Teng nie hah!!silap-silap usus Cik Teng pun dah macam rupe Chocolate Cream Chip..memang kes naya nih..takpe lah janji ada pengalaman..keh..keh..keh..




p/s :Ada Cik Teng kesah??yang penting Cik Teng happy dengan hidup Cik Teng..apa kaitannya?ntahlah tetiba pulaks..~laalalalalalala~

2 comments:

So Shy Lady said...

wah CT, akk tringin gak nk mnyinggah starbuck coz akk ni cofee zombie tp hb t.bagi kt nye tu kroni israel. ye ke? what say u?

cuci rambut skrap mungkin, slalu mnum soya n pkai syampoo yg ada avocado - insyaAllah cpat pjg

Ekin said...

SHY LADY : kroni israel?yag tue sy xberani nak jwb kak..tapi yang pasti starbucks nie halal kat malaysia sbb ingredients yang ada sdikit berlainan dr obersi punye..huhu..

Oh cuci rambut sekerap mungkin ek?minum soya dalam tin tue xpe ke kak??hehehe..uish..nie yg tak sabar nak try nie..agak2 brape lame leh nmpk hasil??huhu..btw, mekasih ye akak shy..hehheh