Cik Teng Cinta ini

Friday, November 25, 2011

Happy Birthday Kakak!


Happy Birthday To You,
Happy Birthday To You,
Happy Birthday To Kakak,
Happy Birthday To You!!~Clap-Clap-Clap~

Sekarang 7tahun..Lagi 20 tahun agak-agak dah kawen ke?acanor tue?

Wowweee....dah jadi anak dara sunti ye niece Cik Teng sorang nie..hehehe..Tetibe rase macam kakak dah besar..Betapa Cik Teng tak sedar kakak dah besar..ngeh..ngeh..ngeh..Tapi walaupun kakak besar, Cik Teng tetap sayang kakak sebab :

  1. Kakaklah anak sedara perempuan pertama Cik Teng..hohoho..
  2.  Kakaklah anak sedara pertama yang men-terbit-kan kata ganti nama Cik Teng..keh..keh..
  3.  Kakaklah anak sedara pertama yang suka pakai lotion macam Cik Teng..ko hado?
  4. Kakaklah anak sedara pertama yang suka nak cari seluar Jeans sama kaler and cutting macam Cik Teng..~nak exactly macam Cik Teng okey!~
  5. Kakaklah anak sedara pertama yang sentiasa mengekalkan bentuk badan macam Cik Teng..hahahahaha..
  6. Kakaklah anak sedara pertama yang suke pergi amek makanan kalau ade buffet..~kenyang ade kakak tau!~
  7. Kakaklah anak sedara pertama yang suke tolong Cik Teng buat hiasan doorgift kawen..~auww..touching okey!~
  8.  Kakaklah anak sedara pertama yang buat operation kaki tahun lepas..~ko hado?ngeh..ngeh~
  9. Kakaklah anak sedara pertama yang sama kaler belt taekwondo dengan Cik Teng..~waaa..ter-cabar!!~
  10. Kakaklah anak sedara pertama yang suka cat-walk dengan high heels Cik Teng tetiap hari..ade beran?

Cik Teng harap kakak jadi orang yang paling best+cun di bandar bukit puchong 2 and jangan lupe sharing dengan Cik Teng bile kakak dah ade *Awek a.k.a boipren* nanti okey..hehe..Happy Besar-Day yang ke-7 to Kakak!!!Hadiah nanti Cik Teng pikio ye nak kasi ape..hohoho..takkan nak bagi hadiah high heels pulak..Mau demam seminggu Cik Teng kene kejor dengan Cik Yat tue..HoHoHo..

Aci dok kalu Cik Teng nak kakak saiz macam nie smpai bebile?Tak kesah pun kakak gebu gebas macam nie..huhuhu..


Thursday, November 24, 2011

Irma Hasmie VS Doorgift


Hahahah..Sentap?Ngeh..Ngeh..Tajuk konpom2x memang tak boleh blah langsung okey..Keh..keh..Memandangkan Cik Teng tak ado meng-snap gambo mase tue sebab bateri kamera pulak dengki kat Cik Teng..So nak tak nak men-tumpang la Iphone Cik Yat tue..Mase jumpe Irma Hasmie tue, Cik Teng ngah bebusy cari barang untuk doorgift..So dapatlah barang yang dicari plus jumpe Irma Hasmie a.k.a budak kelas Incik Tunang Cik Teng tue..hohoho..

Nak citer selanjutnya sila baca kat blog Cik Yat sebab Cik Teng idoklah ade gambo nak publish, so Cik Yat la yang rajin godek gambo..ngeh..ngeh..Maceh ye Cik Yat..muah-muah..hehhehe..

Wednesday, November 23, 2011

Mood


Dub..dab..dub..dab..bergegar jantung Cik Teng..kenapa dia cam tue?apasal dia muka ketat je?Cik Teng ada buat salah ke?Sapa yang buat dia macam bengang je?hmm..Cik Teng pasti semua orang penah kene dengan situasi macam nie kan?bila dah macam nie, tak lain tak bukan mesti orang akan cakap :-

Si Polan : Eh!kenapa muka ketat nie, ko macam tak ok je, ko nie ok ke?
Si Pilan  : Sori la bhai, aku tak mood sangat arini..malas nak layan ko..

Haaah..ni kalau bagi juga respon kalau sesi bertanya macam ni..takde la rasa ralat sangat kalau orang nak feeling-feeling tak de mood kan..tapi yang susahnya bila ada yang bukan setakat tak de mood tapi jangan tak tahu yang still ada juga yang macam ni :-

Si Polan   : Aku rasa kelas arini batal lah sebab bangunan macam nak runtuh je.Ko rase kelas batal tak?
Si Pilan    : Jungkit bahu je (muka ketat sampai kiamat)
Si Polan : oooo..(dalam ati, kalu la bunuh orang tu mende halal,dah lame aku register nak tikam ko derr!!!)

Sebab tu Cik Teng rasa mood setiap orang nie lain-lain..pastu nak tunjuk rasa tak de mood mesti muka kena ketat tak pun muncung dari pintu umah sampai kedai depan rumah..Memang orang yang kununnye takde mood tue tak rase pape tapi orang lain yang nak melayan orang yang macam nie sebenarnya bebetul rase macam direjam..Seksa bhai!

Kalau perempuan, mesti orang akan cakap datang bulan..tapi kalau lelaki tak kan pergi bulan?yang tue sheikh Muzapar buleh lerr..Kadang-kadang Cik Teng pun tak tahu nak adjust orang macam nie sebab nak adakan mood setiap orang memang tak kan sama..Agak-agaknya lah kan, perlu ke Cik Teng kasi penyepak je kat orang yang tak de mood di waktu –waktu kritikal?alahai memang Cik Teng kuat kesabaran kan sebab Cik Teng tak kasi pun penyepak, Cik Teng simpan je sebab tak nak membazir..

Entahlah Cik Teng pun tak reti nak explain lebih-lebih pasal mood nie sebab Cik Teng pun ada mood macam orang lain cuma Cik Teng harap kalau rasa-rasa nak plan takde mood tue biorlah bertempat dan sesuai dengan masa kan..Bukan apa kang takut pulak sebab takde mood terus tok kadi lari ke..ataupun sebab takde mood terus customer blah macam tue ke..ye la kita nie bukannya idup sorang-sorang kat dunia nie kan?jadi pepandaila nak idup bermasyarakat kata ada otak kan mestilah tau nak handle mende nie..alahai kucing Cik Teng pun pandai nak ber-mood masa snap photo tak kan la kome yang berakal tak reti kot..fewww...acanor tue?



p/s : coretan kali nie tak de kaitan antara yang hidup ataupun yang mati ataupun yang tak mati-mati..owh..ini hanya luahan di hari rabu sebab orang lain semua WORDLESS WEDNESDAY..so kali nie biarlah Cik Teng jadi WORDNESS WEDNESDAY pulak ye..1 dalam 1000..hahha..amacam?ade beran?

Tuesday, November 22, 2011

Miss You


Nak anto kad nie ke India konpom Cik Teng kawen dulu baru sampai kan?So, Cik Teng upload kasi Cik Ain nengok aci dok?keh..keh..

Mood turn to be sedih yang amat sebab Cik Ain tak dapat balik mase wedding Cik Teng..Bukan sengaja okey tapi Cik Ain ade exam time tue..waaaaa..apasal la Lecturer kat Devangere tue kejam..Tau tak yang Cik Ain kettaq a.k.a over-excited nak balik Malaysia sebab nak celebrate wedding Cik Teng..huh!Geram betul la..kang nanti ade jugak yang makan kaki Cik Teng je Lecturer kat Devangere tue!Macam takde date lain yang nak kasi exam, minat jugak dengan date Cik Teng nyer wedding..memang bikin Cik Teng tumbuh jerawat je kan?demmit~Asal la dengki bebenor kat date Cik Teng kawen tue hah?Tetibe pulak rase nak buat wedding kat sebelah umah sewa Cik Ain kat Devangere tue..Konpom2x makan capati kuah dal la guest Cik Teng nanti..Jangan harap ade nasi minyak kalu kat sane..Sabor je la..Dah la date exam Cik Ain dah finalized, konpom tak leh attend wedding Cik Teng..Grrrrr...

So, kepada Cik Ain yang tengah bace blog Cik Teng sekarang nie sebab Cik Teng tau Cik Ain pembaca tegar blog Cik Teng nie kan?ngeh..ngeh..ngeh..Memang sedih yang over bile Cik Ain tak dapat balik sebab Cik Teng nyer wedding once in a lifetime, melainkan kalau ade chance kawen lagi..keh..keh..Tapi yang pasti Cik Teng paham exam Cik Ain tue future Cik Ain kan?Nanti tak pasal-pasal salah bagi treatment bile dah jadi doktor kalu miss exam tue..Kami semua memang nak sangat Cik Ain ade mase wedding Cik Teng nanti..konpom Cik Teng excited toing-toing kalu Cik Ain ade..nanti boleh Cik Ain in-charge part doorgift kan?Tapi nampaknye sekarang Cik Teng kene pikio la sape nak amek tugas Cik Ain nanti..tsk..tsk..

Cume Cik Teng harap Cik Ain tenangkan pikiran and focus kat exam tue ye..takpe la, nak buat macamane sebab dah takde rezeki Cik Ain balik mase wedding Cik Teng tue..huaaaaaa....Cik Teng tak marah Cik Ain sebab Cik Teng sayaaaaaannngggg sangat kat Cik Ain..Takpe, Cik Teng tak kecik ati sebab Cik Teng paham situasi Cik Ain kat sane k?Cik Teng doakan agar Cik Ain lulus dengan kaler-kaler yang terbang okey..=D

Excited nak tunggu Cik Ain balik tapi lecturer dengki dengan date Cik Teng nyer wedding..waaaa.....I Miss You..=(



p/s : Don’t be sad because I never put the blame on you, Dear..I miss you rite now.. :,(