Cik Teng Cinta ini

Wednesday, November 23, 2011

Mood


Dub..dab..dub..dab..bergegar jantung Cik Teng..kenapa dia cam tue?apasal dia muka ketat je?Cik Teng ada buat salah ke?Sapa yang buat dia macam bengang je?hmm..Cik Teng pasti semua orang penah kene dengan situasi macam nie kan?bila dah macam nie, tak lain tak bukan mesti orang akan cakap :-

Si Polan : Eh!kenapa muka ketat nie, ko macam tak ok je, ko nie ok ke?
Si Pilan  : Sori la bhai, aku tak mood sangat arini..malas nak layan ko..

Haaah..ni kalau bagi juga respon kalau sesi bertanya macam ni..takde la rasa ralat sangat kalau orang nak feeling-feeling tak de mood kan..tapi yang susahnya bila ada yang bukan setakat tak de mood tapi jangan tak tahu yang still ada juga yang macam ni :-

Si Polan   : Aku rasa kelas arini batal lah sebab bangunan macam nak runtuh je.Ko rase kelas batal tak?
Si Pilan    : Jungkit bahu je (muka ketat sampai kiamat)
Si Polan : oooo..(dalam ati, kalu la bunuh orang tu mende halal,dah lame aku register nak tikam ko derr!!!)

Sebab tu Cik Teng rasa mood setiap orang nie lain-lain..pastu nak tunjuk rasa tak de mood mesti muka kena ketat tak pun muncung dari pintu umah sampai kedai depan rumah..Memang orang yang kununnye takde mood tue tak rase pape tapi orang lain yang nak melayan orang yang macam nie sebenarnya bebetul rase macam direjam..Seksa bhai!

Kalau perempuan, mesti orang akan cakap datang bulan..tapi kalau lelaki tak kan pergi bulan?yang tue sheikh Muzapar buleh lerr..Kadang-kadang Cik Teng pun tak tahu nak adjust orang macam nie sebab nak adakan mood setiap orang memang tak kan sama..Agak-agaknya lah kan, perlu ke Cik Teng kasi penyepak je kat orang yang tak de mood di waktu –waktu kritikal?alahai memang Cik Teng kuat kesabaran kan sebab Cik Teng tak kasi pun penyepak, Cik Teng simpan je sebab tak nak membazir..

Entahlah Cik Teng pun tak reti nak explain lebih-lebih pasal mood nie sebab Cik Teng pun ada mood macam orang lain cuma Cik Teng harap kalau rasa-rasa nak plan takde mood tue biorlah bertempat dan sesuai dengan masa kan..Bukan apa kang takut pulak sebab takde mood terus tok kadi lari ke..ataupun sebab takde mood terus customer blah macam tue ke..ye la kita nie bukannya idup sorang-sorang kat dunia nie kan?jadi pepandaila nak idup bermasyarakat kata ada otak kan mestilah tau nak handle mende nie..alahai kucing Cik Teng pun pandai nak ber-mood masa snap photo tak kan la kome yang berakal tak reti kot..fewww...acanor tue?



p/s : coretan kali nie tak de kaitan antara yang hidup ataupun yang mati ataupun yang tak mati-mati..owh..ini hanya luahan di hari rabu sebab orang lain semua WORDLESS WEDNESDAY..so kali nie biarlah Cik Teng jadi WORDNESS WEDNESDAY pulak ye..1 dalam 1000..hahha..amacam?ade beran?

No comments: