Cik Teng Cinta ini

Saturday, November 5, 2011

Restoran Yati Ayam Percik, Bangi.

Oh Cik Teng dah jadi makin busy lately..nak urus memacam hal..cewwaahh..kalah menteri noks!!auww..sebab tue la Cik Teng tak men-sempat-kan diri untuk buat entry..tapi Cik Teng cuba jugak..woot..woot..nak jugak interprem kan?hehehe..okeylah, sila bersiap sedia sebab Cik Teng nak buat entry pasal makanan pulak kali nie..keh..keh..keh..

Semalam Cik Teng dan family tetiba nak try makan kat Restoran Yati Ayam Percik..ye la..macam gah je restaurant nie..kalau kat Kelantan a.k.a tanah tumpah darahku, Yati Ayam Percik nie dah ade wisma okey..kalu Cik Teng jual ayam percik belum tentu dapat ada wisma..tsk..tsk..tsk..

Memula masuk feeling macam bagus je..hik..hik..pastu cara order pulak macam kat Old Town White Coffee..alaa..kena tick sendiri menu yang kita nak..okey, yang ini Cik Teng suka sebab rase relax je time nak pilih menu and kite boleh amek banyak mane masa pun untuk decide nak makan ape instead of waiter terpacak kat sebelah macam polis tunggu nak tulis order kite..keh..keh..part ni Cik Teng kasi banyak bintang..hik..hik..

Pilihan menu agak banyak then konpom orang Kelantan macam Cik Teng nie familiar yang amat lah dengan menu-menu tue..heheheh..Cuma price makanan taraf KayEl beb..kalau kat Kelantan price tak semahal tue okey..ahhahah..tapi takpelah gasak je la asalkan kenyang..ngeh..ngeh..
Cendol yang tidak cantik dipandang dan tidak sedap diminum..*wahh ayat Cik Teng memang terbaeekkk bhai*.

Air Bandung peberet Cik Teng...memang mabeles okey..=)

Nasi Goreng kena makan mase lapar baru boleh habis sebab tak cukup tendang...hahhaahah

Gabak betol portion mee kari nie..memang tak rugi bayao derrr...

Nasi lemak yang super-duper sedap dengan ayam berempah yang lembut tak hengat..ngeh..ngeh..

Sup ekor yang gabak-gabak saiznye..memang terbaekkk...

oh yeah..ini Cik Teng punye dan menu ini memang well-recommended...hahhaha..tak rugi woooo...


Rate untuk makanan pulak Cik Teng kasi kurang sikit sebab rase makanan kat sini macam tak cukup Kelantan and memang tak cukup tendang(kick)..hahhahah..macam cendol pulak rase macam minum air gula Melaka je..agaknya kelapa mahal kot tak pun dah abis stok..hukhuk..Kalau ayam berempah pulak memang umphh yang amat okey..buleh challenge ayam berempah Cik Yat tue..hehheh..ayam berempah memang lembut yang amat..sumpah tak rugi order bhai..hahaha..

Tetiba rase lapar buat entry nie..So kalau reader nak try cendol kat Yati Ayam Percik tue Cik Teng rase pikio lah bebanyak kali..bukan ape sebab takut menyesal pulak..heheheh..kalau nasi kerabu pulak Cik Teng rase okey kalu nak try..hehhe..okeylah Cik Teng nak makan dulu ye..nanti Cik Teng buat entry lagi ye..hehheh..kthanxbye~

No comments: