Cik Teng Cinta ini

Thursday, June 21, 2012

Terlalu Sibuk

Bukan Cik Teng tak nak hapdet cume Cik Teng terlalu sibuk..Hamboih, kemain sejak-sejak posting nie, sibuk aje memanjang..Iyo la, nak mengajar anak orang nie, Cik Teng kene study dulu baru leh ajar..Tak leh main redah aje, nanti kalu student tanye mende pelik-pelik, acanor?? Mau terkucil nak jawab..Ngeh..Ngeh..takpe, nanti ado mase yang panjang dan menarik, Cik Teng hapdet lagi hoookayyy..

Saturday, April 28, 2012

Tahniah! Anda berjaya di dalam urusan temu duga ini..

Alhamdulillah.. Syukur sangat sebab Allah dah makbulkan doa Cik Teng selama nie..Yippiieee!!!! So,kepada mereka yang memandang hina pada Cik Teng sebab kekununnye mereka lagi power dari Cik Teng tue, lihatlah betapa Allah itu adil..

Cik Teng terharu sangat bila Ma, Abah, Cik Anis, Cik Yat, Cik Min, Cik Ain, Cik Dot selalu doakan untuk Cik Teng..Sobs..Sobs..Akhirnya doa mereka termakbul..Alhamdullillah..Oleh itu sekarang Cik Teng dah lega and just tunggu surat..

Alhamdulillah sebab Allah bagi dua berita yang super duper gembira..Satu berita Tahniah! Anda berjaya di dalam urusan temu duga ini.. Yang lagi satu biarlah rahsia..Ngeh..Ngeh..Nenanti Cik Teng citer berserta dengan bukti bagai lagi ye..


p/s : Sesungguhnya, doa adalah senjata orang Islam.. Amin..

Friday, April 6, 2012

Atuk yang comel


Owh dah lame tak hapdet blog Cik Teng nie..macam dah pencen tulis blog pulak..Amboi poyo giler nak berpencen bagai lagi ek??Minggu lepas yang indah dan mendamaikan maka Cik Teng balik KL guna bas,whattt???Adoyai memang penat..dah naik berkedut bontot..grrrrrr.. lame tue bhai!!

Tapi mase Cik Teng naik bas last week, penumpang sebelah Cik Teng rupanya seorang atuk yang sungguh comel..Hahaha..Cik Teng borak sikit-sikit aje sebab Cik Teng nak layan tido.. Ngeh..Ngeh.. ade ke patut??
Nak ajak atuk nie camwhore segan pulak, so snap dari tepi acik dok atuk??
Mase bas berenti nak makan and semayang, atuk yang comel nie ajak Cik Teng turun makan tapi Cik Teng malas sebab nak layan tido plus pening woooo naik bas lelame neh.. Bila bas dah nak gerak atuk yang comel nie bagi something kat Cik Teng.. Owh mau terlompat Cik Teng tengok!!
Even inti pau nie ciput giler disebabkan atuk yang kasi terus rase sedap giler!!
Atuk yang comel nie memang sungguh gentleman laa.. Pestaim ada orang kasi makanan kat Cik Teng sepanjang Cik Teng naik bas dari dulu.. Owh atuk yang comel, Cik Teng rase tak perlu lah sesusah belikan makanan untuk Cik Teng.. Bukan tak nak turun makan tapi bile dah makan takut nak berry and kenccy pulak.. tak ke naya Cik Teng nak kena tahan sampai la bas berenti kat toilet pulak??

Oleh itu Cik Teng sungguh terharu and admire sifat gentleman atuk yang comel nie..Bestnya kalau ada atuk yang comel macam nie.. Cik Teng doakan semoga atuk yang comel ni panjang umur dan murah rezeki..semoga jumpa lagi.. Dan statement sentap Cik Teng,Ko Hado??

Sunday, March 25, 2012

Rindu Lagi??


Owh demi tugas yang tersayang maka Cik Teng harus meninggalkan Cik Dot terchenta lagii..kuang..kuang.. Dan setelah puas melepaskan rindu (puas ke??..jeng..jeng..) akhirnya kini pasti pada malam 25 mac 2012 jam 8.45 p.m dengan sedihnya Cik Teng akan berangkat ke tanah tumpah darahku a.k.a Kelate selama seminggu..

Dan sebenarnya bukan niat suci minyak masak murni nak tinggal Cik Dot terchenta kat rumah sorang-sorang tapi Cik Teng ikut style sayang laki tinggal-tinggalkan.. Makanya kena salahkan si pembuat style tue, sapa suruh buat kan dah ade follower macam Cik Teng...Hohoho..Takpe kalau selalu jumpa nanti boring so kalau jarang-jarang barulah romantik sket..auuwwwww..nyum..nyum mood gatai dan seangkatan dengannya..

Auuwww ngadenya baju pun nak same ke??hahaha..kan newly wed..maka itu harus hokay!!
Oleh itu sepanjang ketiadaan Cik Teng nanti, moga-moga Cik Dot terchenta jangan lupa kemas rupa ye..hohoho..pesanan memang tak romantik tapi penuh makna..Ngeh..Ngeh..dan macam tak biase pulak ngadap statement sentap dari Cik Teng kn?ADE CIK TENG NAK KESAH??

Monday, March 19, 2012

Terbengkalai??

Dah nak siap tapi stop buat memang rase nak kasi penampor laju-laju aje..
Grrr..Cik Teng memang bengang betol bile tengok resort kat kampung terchenta Cik Teng tergendala pastu terbengkalai bagai pulak..adoyai susah betol dapat kontraktor macam sampah nie..Amboi macam la Cik Teng owner resort tue ek? Bukan ape Cik Teng tolong panas aje on behalf owner resort tue..Demmit!
 
Kalau la nie rumah Cik Teng mau berketak body nak ambik barang tertinggal dalam bilik derrr~
Sepatutnya kat Tanjung Duff kat Tumpat dah timbul resort yang mungkin boleh buat Cik Teng kembang kempis tumpang bangga bile nama kampung terchenta masuk TV.. Sape tak bangga bhai??

Abaikan model di situ, sila fokus pada view yang menghadap resort tue..pfftttt..
Maka bile resort yang sepatutnya siap berbelas tahun yang lepas terbengkalai dengan jayanya dan semestinya harus Cik Teng ambik aura untuk pose kat tempat kejadian.. Dan macam biase statement sentap Cik Teng..Ko hado??

Wednesday, March 14, 2012

D'Apple Cafe & Restaurant


Nah name kedai memang tak nak kalah kan?Amboii..

Tajuk entry asyik nak grand aje.. grand itu harus barulah mantap nak post tetiap hari.. Sempena kepulangan Cik Teng ke tanah tumpah darahku a.k.a Kelantan maka haruslah meng-explore tempat makan yang superb.. Before balik ke pangkuan suami terchenta.. cewaahhhh.. Cik Teng pujuk and ajaklah Ma try kat D’Apple Cafe & Restaurant.. Memula terpikio jugak takkan die letak apple dalam setiap menu..Uish takkan kalau Cik Teng order sotong goreng tepung rase apple..oh gosh.. tak mau makan apple..tak mau diet lagi..sobs..sobs..
Amboi kelass noks ade curtain lagi..kalu tak cukup tisu belasah aje curtain tue..Ngeh..Ngeh..

Amboi cincin gabak saiznya tapi yang lagi penting cover menu yang simpe tapi nice..woot..woot..

Sape kate semua menu nak kena add on apple??Hah sape kate? Menu kat sini memang best and murah..Makanya Ma order set family RM44.90.. Apakah yang akan anda dapat kalau amek set family nie? Jawapan kepada perut anda ialah siakap 3rasa@stim@masam manis, ayam masak merah, kangkung atau kalian goreng, sup tulang dan pencuci mulut.. Hasilnya perut anda akan tersenyum lebar dan berterima kasih pada anda..

Dapat air laici satu jug memang cukup jatuh chenta pada kedai nie..nanti dating sesame lagi ye?Hohoho..

Dan lepas nie nak dating lagi dengan kedai ni.. Barulah best dating dengan D’Apple Cafe & restaurant.. terus cinta banyak-banyak.. Tak rugi wooooo...

Saturday, March 10, 2012

Pelamin Impian


Nah amekaw title entry kali nie memang super gedik tapi Cik Teng suka.. Hohoho.. ko hado?Semalam Cik Teng follow Ma, Abah dan Cik Anis pegi melawat kawan Ma yang dah 30Tahun tak jumpe sempena anak dia nak kahwin 11/3/2012.. So disebabkan Cik Teng nie anak yang taat dan soleh makanya harus Cik Teng patuh.. Wah gitu..ko hado?

Dan mase memula masuk rumah terus terkesima tengok pelamin yang super duper chumel.. Maka Cik Teng harus jeling manja pada si pelamin impian sanubari tersebut.. Wow, rase nak sanding lagi la..Memang request yang nak makan selipar kan.. tapi nie kan pelamin impian makanya ko hado?..Ngeh..Ngeh..Ngeh..

Amboi gabak-gabak saiz bunga..kalu saiz nie letak kat sanggul rambut mau terbalik kepala wooo!!

Cik Teng memang kena amek feel atas pelamin impian barulah namanya blog Cik Teng..Kehkehkeh..

Amek berkat free orang dedulu..harap maklum!

Dah namanya tetamu maka haruslah nak kena hidangkan makanan kan?harus hokay!..Dan tidak semena-mena..pangggg terus sampai menu yang buat Cik Teng jeling-jeling manja pada si tuan rumah..oh Cik Teng loike sesangat!!

Laksa ciptaan Kubang Kerian,kelatan harus kena puji.. Cik Teng nak tambah tapi malooooo woooo...

Akhir kata, cewwahhhh... Cik Teng dengan ini menegaskan bahawa pelamin ini adalah salah satu pelamin impian yang kalau boleh sanding sekali lagi memang inilah rupanya.. Dan statement menang tak boleh blah..maka Cik Teng blah dulu..bubbye~

Thursday, March 8, 2012

Kampung Halaman


Entry kali mungkin booooosaannn bagi certain reader tapi tidak bagi Cik Teng *Mood serius terbit*.. Mase kekecik dulu raya kat kampung halaman terchenta iaitu di Tanjung Duff, Tumpat kat Kelantan.. Tetiap kali raya mesti balik kampung halaman terchenta seluruh hari dan jiwa Cik Teng nie.. Biasanya 1-2 hari before raya dah balik kampung.. Woot..Woot.. Balik untuk bersihkan rumah, basuh lantai dan segala bagai housechores yang femes di atas muka bumi ini.. Fuhh!! Panjang statement cukup 6 harakat~.. Dah nama kampung halaman, for sure la rumah lama tinggalan nenda dan atuknda terchenta dan dirindui.. Phewww lagi statement tak hengat.. Dah nama raya setahun sekali, sah-sah la balik rumah kat kampung halaman pun sekali setahun aje kak jah oiiii.. Walaupun rumah kampung dan tak besar macam rumah kampung orang lain tapi Cik Teng suke hokayy!! Ade Cik Teng kesah??

Mase kekecik dulu, pagi raya mesti dah siap awal and tunggu geng nak raya datang jemput.. Wah gitu.. Geng raya tue tak lain tak bukan sepupu sepapat Cik Teng aje pun.. Okey tak nak kecoh pasal sepupu sebab nie kan blog Cik Teng.. Ngeh..Ngeh.. Bila semua dah ready so start la beraya kat rumah yang dekat dulu pastu barulah merangkak ke tempat jejauh.. Dedulu jalan kaki aje kalu rase berat poket sebab duit raya dah banyak barulah kitorang naik beca balik rumah.. champion kan? Ko hado?Tima tue biasa dapat 20sen aje, paling banyak pun singgit yang duit syiling emas tue.. Amboi dapat banyak tue pun dah rase besar gabak jumlah $$ tapi bebudak sekarang bila bagi singgit terus sound direct cakap sikit.. paling kurang pun RM10....Hellooooo singgit pun duit hokay!!

Memalam raya pulak mesti sepupu-sepapat datang lepak rumah sebab nak main polis-polis..waaaa bile main polis-polis konpom Cik Teng dengan Cik Min yang jadi penjenayah tegar sepanjang hayat.. Sobs..Sobs.. pastu yang jadi polis pulak sepupu laki Cik Teng.. Amboi time die aje mesti nak jadi penyelamat ek?Cik Teng nie asyik jadi banduan aje time kekecik dulu.. Ni wa panas nie.. Yang paling tak tahan bile Cik Ain dicadangkan untuk berlakon sebagai heroin merangkap bini kepada polis a.k.a sepupu Cik Teng tue.. Adoyai memang otai betul rupanya karakter Cik Teng mase kekecik dulu.. Hohoho..
 
Baju raya dan kasut raya harus kene ada untuk setiap kali raya.. Amboi noks, memang kopak la Abah Cik Teng tapi kata sayang Cik Teng kan.. makanya harus beli untuk Cik Teng.. Ngeh..Ngeh.. Pastu malam raya kekonon nak try baju raya dengan kasut untuk ambik feel raya.. Padahal tetiap hari try kot.. Cik Teng still ingat Ma cakap jangan bagi cicak tengok baju raya sebab nanti baju raya jadi buruk, kalu kasut pulak Ma cakap jangan bagi ayam jeling pun kasut baru sebab nanti kasut tue jadi buruk.. Takut punya pasal terus simpan tak jadi try.. Hohoho.. dasat jugak feel  takut Cik Teng mase kecik-kecik dedulu ye.. Hoho..

Oh ini tempat Cik Teng and geng lepak-lepak bile time tak pose sambil makan megi ayam 16tahun ago..oh sungguh heaven!
Entrance untuk tetamu masuk dedulu time raye..oh rindu!

Ruang makan 16tahun ago..Oh nazaknya environment ini!

Itu dapur tempat Cik Teng dengan Cik Yat gulung popiah kecik plus masak rendang 16tahun ago.. oh di mana dindingnya?

Ni laluan nak masuk dapur a.k.a tempat Cik Teng kejar-kejar dengan polis a.k.a sepupu Cik Teng 16tahun ago.. oh sedihnye tempat nie!

Nie bilik a.k.a venue Cik Teng main polis-polis dedulu..Ala tempat yang Cik Teng dipaksa jadi penjenayah tegar dedulu.. Amboi kelas ko jah!

Sinki dah ilang?Dinding dah ilang?Adoyai sape la yang hadap sangat kat sinki buruk tue nyah oii!

Used to be Cik Teng's paradise masa raya 16tahun ago and now dah jadi memory yang tak akan dapat beli kat Butik Coach punye bhai~Hohoho..

Dan yang buat Cik Teng panas bile tetiba ada si lapir nie kat sini..Woit sape punye kete yang memandai men-sadai-kan ketenya kat sini.. Demmit!!!

Tapi raya sekarang dah tak macam dulu.. dah tak mencapap macam dulu even Cik Anis pun tak tau macamane feel raya kat kampung macam Cik Teng dedulu.. oh ruginya!!How I miss that moment sooooo much!Bestnya raya dulu tak macam raya sekarang..Eh! apsal ingat pasal raya nie..pose dah abis ganti?

Tuesday, March 6, 2012

Gambar Kahwin

Setelah 2bulan lebih Cik Teng tunggu akhirnya ada jugak rupa gambar kahwin Cik Teng dengan Cik Dot.. Wah gitu memang berbulu je Cik Teng tunggu..Grrr..macam kecik besar aje Cik Teng tengok cameraman yang snap gambar kahwin Cik Teng.. Tapi atleast Cik Teng tau yang cameraman tue memang akan siapkan gambar kahwin Cik Teng tue.. Uish tak sabar nak collect gambar kahwin.. Cepatlah siap.. Cik Teng dah nipis iman nak nengok tue..Sila lah paham~

Amboi gatai..anak sape la nie?uish~
Pose memang tak nak kalah kan?macam good-good aje..
Adoyai dah macam belalang kupu-kupu aje..aik dah kawen kan?

p/s : entry kali nie agak mengada-ngada tapi Cik Teng suke...ada Cik Teng kesah??

Monday, March 5, 2012

CiK Ain

Hari tue mase Cik Teng kawen Cik Ain sanggup ponteng kelas sebab nak balik and celebrate wedding Cik Teng.. Dan seharusnya ini satu pengorbanan yang takkan dapat beli kat Pavilion or even kat butik Coach.. Sungguh buat Cik Teng terharu dan tetiba tanpa sebarang kejutan budaya di Kelatan, kerinduan Cik Teng pada Cik Ain bergetar-getar.. Wow!! Statement memang asyik nak menang je.. Alaa ni kan blog Cik Teng maka haruslah Cik Teng kena advanced level! Pfftttt...

Memang susah nak jumpa Cik Ain sebab jauhnya jarak bukan macam dari Seri Kembangan nak ke Alamanda ataupun dari Puchong nak ke Shah Alam.. Bukannya ada LRT yang sesenang je nak ke Bangalore.. Owh rindu bila time Cik Ain cuti dan Cik Teng pun lepak kat rumah jugak.. Memalam mesti jadi beburung hantu depan TV sambil makan HotDog Cheese takpun Nuggets ataupun Megi Kari Telur.. Walawei memang tiap kali Cik Ain cuti mesti berat Cik Teng pun mara dengan jayanya seiring dengan penyediaan supper tetiap malam.. Lepas subuh baru tido then zohor baru bangun.. Amboi konpom MIL Cik Teng terkezut kalu tau rutin harian macam nie.. Abes tue nak buat macamane, Cik Ain bukannya selalu dapat balik.. So bile ade peluang kita gasak secukupnya!!

Kekadang main game dengan Cik Ain.. Mesti suruh Cik Ain yang setelkan kalau kalah main game.. Ahaks!! Time ni la nak buli Cik Ain.. Pastu Cik Ain layan je sebab Cik Teng tau Cik Ain sayang Cik Teng..hahhaha.. Mesti tak kan sampai hati punya tengok Cik Teng kalah main game..betol tak Cik Ain.. Wah gitu~

Auwww..sume ade kecuali Cik Eli dengan Ajo.. Kwang..Kwang..

Suke bebenor Cik Ain bile Ma pun ikut balik India ye.. Hoyeah-Hoyeah.. Nanti Cik Ain balik lagi ye!

Cik Teng harap Cik Ain dapat balik raya nanti supaya Cik Teng boleh raya dengan Cik Ain before Cik Teng beraya ke Perak pulak..owh sedey derrr!!Tsk..Tsk..Tsk..