Cik Teng Cinta ini

Wednesday, February 29, 2012

Berpindah-randah

Bubbye Muadzam Shah.. I’m no longer penghuni Muadzam Shah.. Lepas nie Cik Teng akan jadik kelantanese.. Ahaks!! Oh Adik Budu, Here I come to you!!!.Ngeh..Ngeh.. Sebenarnya Cik Teng telah meninggalkan Cik Dot adalah disebabkan perkhidmatan Cik Teng diperlukan di Muadzam Shah.. Nak pindah rumah maka perlulah memunggah dan menyepahkan semua bebarang di rumah.. Maka hasilnya sangatlah pitam nak tengok! Owh alangkah heavennya kalau Cik Yat, Cik Ain dan Cik Min ada sekali untuk tolong tapi nak buat macamane sebab Cik Teng jobless so haruslah Cik Teng dicalonkan dalam aktiviti berpindah-randah itu.. 
Adoyai banyak jugak bebarang rumah Cik Teng nih!!

Owh rase nak pitam tengok tapi barulah thrill kalu nak shooting filem kat tempat macam nie bhai!!

Sapa kata senang nak berpindah-randah hokay? Sapa kate tak penat nak berpindah-randah?? Sebenarnya berpindah-randah la aktiviti yang paling cepat turun berat badan..harap maklum ye.. Baru 2hari memulakan tugas Cik Teng turun 1.5kg.. ko hado?? Nah kalu nak turun kg sila rerajinkan diri berpindah-randah nescaya cepatlah kg anda berlalu pergi..cewahhhh...


Bukan tak nak upah pekerja untuk system punggahan dan sepahan bebarang dan perabot tapi Ma dan Abah Cik Teng takut bebarang yang sepatutnya berpindah ke Kelantan telah selamat berpindah ke rumah lain a.k.a Sistem panjang tangan dilaksanakan sepanjang aktiviti berpindah-randah.. uishh kalu macam tue sapa tak seram noks! Dan Cik Teng dengan rela hati telah sanggup menyerahkan diri untuk meringankan beban Ma dan Abah.. owh ayat macam good-good je.. ko hado?..Keh..keh..



p/s : cukup-cukup lah berpindah-randah yakni memang sangat penat hokay!

Tuesday, February 28, 2012

Selamat Hari Jadi

Selamat hari jadi yang ke-13 tahun untuk Cik Anis.. Selamat datang ke dunia Sekolah Menengah.. Semoga Cik Anis akan sentiasa gumbira walaupun Cik Teng tau Cik Anis dah sah-sah gembira sebab dah tak stay kat hostel..hehe.. Semoga Cik Anis boleh speaking Kelantan fluently ye.. Selamat datang ke Dunia dewasa.. Semoga Cik Anis dah tak tengok Spongebob Square Pants lagi ye sebab Cik Anis dah besar.. Ngeh..Ngeh.. Papepun Selamat Hari Jadi untuk adik!

Amboi sengih..Cube pose macam nie time hantar balik hostel barulah terangkat beb!

p/s : Hadiah birthday taun lepas tak kasi lagi.. Yang taun nie Cik Anis tunggu Cik Teng keje dulu ye baru tuntut! Owh masukkan dalam list ye.. Hehehe..

Monday, February 27, 2012

Rindu


Errrr..entry kali ni khas untuk Cik Dot yang jauh di mata.. Sobs..Sobs.. Sobs.. Maafkan Cik Teng sebab telah meninggalkan Cik Dot sendirian di rumah.. Owh bukan niat Cik Teng tapi apakan daya khidmat Cik Teng masih diperlukan.. Ngeh..Ngeh..Ngeh.. Macam good-good je statement kan? Name pun blog Cik Teng so kena la good-good kan? Hohohoho.. Mesti Cik Dot bangga sebab dapat wife yang feeling good-good macam Cik Teng nie kan? Whatever~.. Sebenarnya Cik Teng rindu Cik Dot yang jauh di mata dekat di hati.. Ecececece..

Sebenarnya Cik Teng rindu masa Cik Dot dipaksa makan masakan Cik Teng.. Sobs..Sobs..
Sebenarnya Cik Teng rindu bila Cik Dot selalu tolong Cik Teng angkut bebarang yang banyak..
Sebenarnya Cik Teng rindu nak iron baju Cik Dot.. Ewahhhh...
Sebenarnya Cik Teng rindu nak usik Cik Dot.. Kehkehkeh..

Sebenarnya Cik Teng rindu sangat kat Cik Dot tapi Cik Teng tak tunjuk depan Cik Dot sebab Cik Teng rase sungguh tak macho kalau tunjuk Cik Teng rindu Cik Dot.. Oleh yang demikian, Cik Teng tulis kat blog sebab nak bagitau face-to-face Cik Teng segan.. Cik Teng kan pemalu plus penyegan..Ahaks!!

Dan sepanjang ketiadaan Cik Teng nanti Cik Dot sila jaga diri bebaik ye.. Jangan mengelenyar dengan orang lain ye.. Jangan lupa kemas rumah ye kalau rajin mop sekali ye.. Titititi... Jangan lupa kunci rumah ye nanti Cik Dot kena culik susah pulak nak treasure hunt cari Cik Dot nanti..Acanor tue bhai?? Kihkihkih..

Mestilah Cik Teng kena rindu Cik Dot takkan nak rindu Yusri pulak.. kang free-free je telan kaki si lisa tue.. huh!

p/s : Entry ni agak melampau tapi bagus untuk perkembangan otak dan emosi..harap maklum..

Sunday, February 26, 2012

Alahai Cekodok Pisang


Semenjak jadi bini orang nie.. Ewahhh... Cik Teng jadi makin rajin ke dapur. Wah bangga noks!Ekekekekeke.. So, minggu lepas kakak ipar Cik Teng datang and bawak pisang yang super giler gabak banyaknya.. Oleh itu harus dikongsi bersama partner terdekat a.k.a Cik Yat.. Sila bangga ye Cik Yat.. Ngeh..Ngeh..Ngeh.. Bila godek punye godek, Cik Teng terserempak dengan sekawan pisang yang masih dalam keadaan banyak, takkan nak biar je macam tue kan? Dengan rase bertanggungjawab maka Cik Teng pun try buat cekodok pisang versi first attempt.. Ececececece bunyi macam good-good je kan? Dan terbitlah resepi cekodok pisang versi Cik Teng..

Langkah pertama adalah usha dulu pepisang yang masih menginap di dapur anda.. Pastikan ianya mencukupi tapi dalam kes Cik Teng nie bukan setakat cekodok ye adik-adik, gulai pisang pun belum tentu habis pisang kat dapur ye..*Harap Maklum*..

Adoyai kalau nak abiskan sengsorang konpom super lawas bile pegi toilet..

Seterusnya ambik 7biji pisang bersaiz kiut dan sesudu gula ke dalam mangkuk then penyek sepenyek-penyeknya.. Dinasihatkan buat cekodok pisang masa anda tengah naik angin ye supaya cepat sikit proses lenyekkan tue.. Oh Yeah!

Secubit garam jangan lupa ye.. Penting nyah!

Dan godek secawan tepung gandum dan masukkan dalam adunan tadi pastu perap 30minit sebelum goreng.. Bukan ape nak bagi sebati dulu baru leh goreng.. Sementara nak tunggu perap tue, boleh lah sambung buat entry baru untuk blog anda macam Cik Teng tengah buat nie ye adik-adik..KihKihKih..

Amboi memang style lah cara letak tepung nie..Kih..Kih..Kih..
Mangkuk kena pakai yang saiz besar baru kepuasan berganda..Wink-Wink..

Pastu goreng dalam minyak dengan api yang sederhana.. Jangan besar bukak api dapur tue ye takut jadi awang hitam pulak cekodok pisang anda nanti.. Kang nanti tak pepasal ke bakul sampah tempatnye hokay..

Nampaknya first attempt cekodok nie macam cun je.. Hohohoho..

Dah siap goreng letak dalam pinggan.. oh yea jangan lupa alas dengan tisu ye tambah-tambah kalau nak snap gambar cekodok anda tue barulah nampak anggun dan mengiurkan.. Wah statement memang oberrr noks!

Okay presentation memang failed tapi kan..tapi kan shedappp tau!!


p/s : Biar hodoh di mata biar sedap di mulut ye!!

Saturday, February 25, 2012

Gifts from India


Semestinya sedey yang amat sebab Cik Teng tak terpilih untuk pergi India..Sobs..Sobs.. Kalau bukan sebab nie mesti Cik Teng boleh join Cik Ain kat Devangere.. Tapi tak pe sebab Cik Teng dah pernah sampai sana dolu.. Ngeh..Ngeh..Ngeh.. So kali nie Cik Teng kasi chance kat orang lain pulak.. Amboi statement suci noks!!

amboi memang tak nak kalah tue brand hokayy!!ececececece...

Nah terang lagi bersuluh Bangalore kat situ.. Setanding Malaysia nampk~ Tapi kite ada 1Malaysia, diorang tak de 1India kan? Ekekekeke...

Tapi kan walaupun Cik Teng tak join vacation pergi India namun Gifts from India itu harus dibelikan untuk Cik Teng hokayy!! Ekekekekeke.. Ni yang buat Cik Teng sayang bebanyak kat Cik Yat, Cik Ain and Cik Min!! HoHoHoHo...

p/s : Nak order Kareena Kapoor satu buleh?

Friday, February 24, 2012

Kari Ayam


Fuhh..First attempt dan Cik Teng berjaya! Ahaks!! Ingat Cik Teng tak pandai masak ke? You wish, dear! Huh! Amboi emotional plak.. Sebenarnya dah lame Cik Teng tau peberet Cik Dot adalah kari ayam tapi Cik Teng je yang malas nak buat.. Okay tipu bukan malas tapi tak reti... Tsk..Tsk..Tsk.. Tu la akibatnya bila malas nak masuk dapur then bile dah kawen mula la terkeriuk-keriuk nak godek internet cari resepi.. Amekaw!! Nasib baik Cik Teng dapat laki yang memang tak kesah Cik Teng nak masak ape pun asalkan dia kenyang! Amboi romantik tak hengat statement, memang berkobar-kobar nak masak dan hasilnye.. Tadaaaaa....

Dah snap baru perasan apsal la sibuk betul si tisu tue.. lu tak penting pun..fuhhhh~

Dan yang paling Cik Teng kembang kempis bulu hidung bile Cik Dot dan Cik Anis tambah nasi bile Cik Teng masak kari ayam! Ekekekekekekekekek memang heaven dowh rase mase tue cuma manis sikit sebab senyum terlebih mase masak kot? Pape pun lepas nie kena try masak mende lain pulak, kang kaya pulak tokey Baba's tue sebab Cik Teng asyik masak pakai serbuk kari die je.. Huh! Mencik!

p/s : memang Cik Teng tak reti masak tapi Cik Teng berani try..ko hado?

Thursday, February 23, 2012

Door-gift for My Wedding


Sebelum nie kalau attend memana kenduri kahwin mesti bende pertama yang Cik Teng godek is Doorgift yang guest akan dapat.. Tapi untuk Cik Teng punye wedding, Cik Teng dengan Cik Ain dah decided tak nak pakai paper bag untuk kasi kat guest sebab dah biase sangat.. Cewahhh memang statement nak makan penampor tue.. Ngeh..Ngeh.. So masa google doorgift kat internet, tetiba Cik Ain cakap "Kak Cik, apa kate kite bagi dalam kotak untuk guest mase wedding Kak Cik?".. Dan-dan tue Cik Teng angguk sebab macam cun gak tue! Amboi kelass ko maria, nak yang cun aje ye! Abis tue tak ke naya kat guest Cik Teng yang datang dari jauh tapi dapat yang biase-biase je.. Cik Teng nak raikan guest dengan Doorgift yang cantik and cool!! Tak de la hot je guest Cik Teng bile Doorgift yang berbaloi and cool.. Ekekekekekekeke..

Lepas makan nasi kat Wedding Cik Teng, staright away leh guna kotak Doorgift nie as a mirror okay.. So memang well-functioned kan??

Cik Teng cukup puas hati sebab nie idea Cik Teng, ko hado?? Ekekekekekeke...

Dalam kotak Doorgift tue Cik Teng letak bekas telur kaca yang dah ditepek bunga kecik.. Ececececece dalam hati ada bunga noks!! Then Cik Teng letak kerepek dengan sweets.. Ingat nak letak fridge magnet tapi macam mahal aje so takut bajet untuk mende lain tak lepas.. Sobs..Sobs..Sobs.. Kotak Doorgift tue Cik Teng beli kat kedai accesories untuk buat kek and biskut.. Cik Teng beli dalam 400 keping, so sekeping rege dalam RM0.35.. Total semua sekali dalam Rm140.. Murah and cantek!! Cik Teng tengok pun sayang nak gune.. So sesape yang datang wedding Cik Teng je yang dapat.. Hahahahhahah.. 



p/s : Mungkin orang tengok Doorgift yang Cik Teng kasi nie biase-biase aje tapi Cik Teng suke sebab Cik Teng yang pilih! Yang penting nie kan wedding Cik Teng.. ko hado?

Wednesday, February 22, 2012

Harajuku Lovers Fragrance


Amboi brand perfume memang terangkat beb!! Sumpah wangi dan rase macam nak cium diri sendiri sampai tido *okay tipu*.. Hari tue kat opis Cik Yat ade buat sale and stock clearance kat Menara Maybank.. So disebabkan sayangnya si kakak pada si adiks (plural sebab ramai) maka dapatlah untuk Cik Teng rembat sebijik.. Ngeh..Ngeh..Ngeh.. Mase memula dapat terpikio jugak apasal lah kepala si patung nie besor semacam je, nak kate rambut Cik Teng nie ala-ala Hafiz Awan Nano rasenya tidak sama sekali tapi Cik Teng yang memang Pen-cinta Perfume nie gasak je lah..mase memula pakai terus Cik Teng jatuh chinta.. Auwww sweet derrr, bau sekali memang rase nak bau lagi.. Memang terangkat.. Oleh itu ada sesapa yang rase nak rembat perfume kepala besar Harajuku Lovers Fragrance ni silalah berbuat demikian sebab memang tak rugi wooooo.. Tapi kepala aje besor bile tengok tang minyak wangi tu memang rase nak pakai setitik seminggu.. Cik Teng tak pasti samada Cik Teng sayang nak pakai ataupun memang dasar Cik Teng KEDEK!! Hohoho.. Yang itu susah mau identify.. Kehkehkeh..
Nasib baik ade jugak words yang international kalau lah tak de memang haram nak paham!! Grrrrr...

Amboi rambut ala-ala perm gitu..kalah Cik Teng..Huh nyampah!


p/s : kalu ade lagi arap Cik Yat beli kan lagi ye..Kate kakak kan?? Ngeh..Ngeh..Ngeh..

Tuesday, February 21, 2012

Kakak VS Adik


Tidak ada kakak dalam dunia ni yang benci adiknya.. Takkan ada kakak dalam dunia ni yang menyampah tengok muka adiknya.. Takkan ada kakak dalam dunia ni mendoakan kecelakaan untuk adiknya.. Takkan ada kakak dalam dunia ni mengharapkan perpisahan untuk adiknya.. Takkan ada kakak dalam dunia ni yang mengimpikan kejatuhan adiknya.. Takkan ada kakak dalam dunia nie yang tak sayangkan adiknya..

Walau di mana sekalipun adiknya berada pasti sentiasa dekat di hati sanubari.. Walau luka di hati dek perbuatan adiknya pasti akan terpadam kelak.. Walau marahkan adiknya pasti akan lenyap dek sayangnya pada si adik.. Walau penat lelah menghulurkan bantuan pasti hilang dek kasihnya pada si adik.. Walau tabahnya hati seorang kakak pasti akan menangis jua..

Biar beribu kenalan yang datang namun adik tetap di hati.. Biar beribu musibah menimpa namun adik tetap di hati.. Biar beribu kemarahan tersemat namun adik tetap di hati.. Biar beribu kekayaan yang dikecapi namun adik tetap di hati.. Biar beribu kali maaf dipohon namun adik tetap di hati.. 

~Tiada yang lebih sempurna tanpa seorang yang bernama adik~

Monday, February 20, 2012

KENAPA?


KENAPA perlu membenci sedangkan boleh menyayangi?
KENAPA perlu memarahi sedangkan boleh menasihati?
KENAPA perlu menengking sedangkan boleh menutur seperti biasa?
KENAPA perlu menaruh dendam sedangkan boleh memaafkan?

KENAPA perlu mengambil sedangkan boleh meminta?
KENAPA perlu menyembunyi sedangkan boleh menunjukkan?
KENAPA perlu menipu sedangkan boleh berterus-terang?
KENAPA perlu berlagak baik sedangkan sudah jelas jahat hatinya?

KENAPA perlu membisu sedangkan boleh bersuara?
KENAPA perlu meninggikan suara sedangkan boleh menghormati?
KENAPA perlu hilang hormat sedangkan jelas perbezaan umurnya?
KENAPA perlu rasa bongkak sedangkan tiada yang perlu dibanggakan?

KENAPA perlu ada keburukan sedangkan jelas kebaikkannya?
KENAPA perlu menidakkan sedangkan jelas kebenarannya?
KENAPA perlu bersifat ego sedangkan diri tidak sebegitu?
KENAPA perlu menghasut sedangkan boleh memperbetul keadaan?

KENAPA perlu terjadi?
KENAPA perlu terjadi semua ini?
KENAPA perlu terjadi semua ini dalam kehidupan?
KENAPA perlu terjadi semua ini dalam kehidupan semua orang?


p/s : persoalan ini ada kaitan dengan yang hidup sebab Cik Teng tak pernah ada pengalaman dengan yang mati.. Harap Maklum~

Sunday, February 19, 2012

North Point Tower A, Mid Valley 2012


Uish...purliss la name tempat memang tak nak kalah bhai.. Sebelum tue thanks to Cik Yat sebab sudi meng-arrange-kan family vacation kat North Point Tower A, Mid Valley started 17hb-19hb february 2012.. Wah detail gitu Cik Teng stated kan? Gambar Cik Teng tak sempat snap banyak sebab Team Cik Teng sampai lewat malam..waaaa... rugi sudah satu hari... Tapi takpe sebab Mid Valley sebelah rumah je.. Lompat sikit pun dah masuk GSC dalam Mid Valley *Okey itu tipu*.. Tapi dalam bebanyak view kat dalam North Point Tower A nie, ade satu gambar yang Cik Teng rase unik dan memberangsangkan.. Wah statement memang kene lebih barulah kick!!

Walaupun pose agak oberr tapi ade Cik Teng kesah? Nie kan blog Cik Teng.. Buleh?
 Nie la namenye Cik Teng borek Hamim Rintik.. Nampak Cik Teng pose ala-ala belalang, si Hamim pun taknak kalah nak jugak pose anak sedara belalang.. okey la Cik Teng bagi chance.. Motip gambar?? Saje gediks manje dengan hamim? Thanks to Cik Dot sebab layan aje bini die yang tengah mereng nie.. kate sayang kan? Ngeh..Ngeh..Ngeh..



p/s : kalau nak meriah dan lebih bertenaga wah gitu, sila kurangkan pose skema ye bile bergambar.. Sebab tue kan camera kite so kite punye suke la.. Buleh macam tue??

Friday, February 17, 2012

Sarpino's Pizzarea


Amboi name memang taknak kalah tue.. oberrr betul!! Ngeh..Ngeh..Ngeh... Memula Cik Teng ingat ape jenis pizza la nie.. Name kedai memang tak seksi langsung, huh! Ade ke Sarpino's? Nasib baik tak tertukar jadi Albino, noks!! Kedai makan melayu kat Raub memang tak sebanyak kedai cina sebab mostly cina yang stay kat sane..Oleh itu kedai makan memang susah nak cari yang okey.. Sobs..Sobs..Sobs.. Memang treasure hunt lerr Cik Teng and family cari mase nak lunch.. Lapar yang amat so Abah Cik Teng sebat je berenti kat medan selera.. Tapi bile Cik Teng pikio balik, better pergi makan kat fastfood je sebab rege lebih kurang same je mahalnye..Grrrrrrr.... Okey berbalik pada cerita Sarpino's nie, memula Cik Teng masuk tengok macam kedai mamak je, biar betul ade jual pizza nie.. Then tengok menu yang ado.. bile dah pestaim masuk kedai yang tak penah masuk mula lah terkesima plus tersipu malu nak pilih.. At last Cik Teng tanye la adik cashier tue yang mane recommended.. Pilih punye pilih Cik Teng amek Ranch Chicken ape ntah.. dah lupe da...Bile nak bayau.. rege mahal sikit dari Pizza Hut dengan Domino's Pizza.. So, lepas nie kene try pizza lain pulak.. Overall pizza tasted good tapi name memang tak boleh blah hookayyy.. Mau 3round Cik Teng gelak before masuk kedai nie bhai.. Apsal lah name tak cukup millenium eh? Tak pe, Cik Teng gasak aje asal pizza rase millenium sudahh...

Amboi peace budak sains nie memang oberr hookay.. dua belah tangan nak peace iyo??

Pose depan kedai Sarpino's nie adalah harus kalu nak order pizza.. Dapat extra cheese maybe?
Asal kepala teleng macam tue budak sains nie? Adoyaiii stress mak!

Ranch Chicken ape ntah yang memang kene treasure hunt jugak isi ayam nye..Motipp? Kedekut kah? Ermm kurang pasti harap maklum~



p/s : Nampaknye selera Cik Teng nie tak mengenal nama kedai la.. I just noticed it!! Dasatnye haku!

Thursday, February 16, 2012

SM Sains Tengku Abdullah


Amboi terang lagi bersuluh name sekolah ye..woot..woot..

*Mode Rindu*.. Kelmarin 15Feb2012, Cik Teng teman lerr Cik Anis register kat SM Sains Tengku Abdullah kat Raub.. Mak aihh jauh bebenor sekolah Cik Anis.. Tak penah seumur idup Cik Teng ke Raub..Citt name je duk kat Pahang, satu negeri pun xabis pusing bhai.. So bile Cik Anis dapat offer SM Sains Tengku Abdullah makanya Cik Teng dapat lerr ke Raub.. Sekolah Cik Anis nie sekolah kluster atau makna yang mudah nak paham sekolah yang cemerlang dari segi akademik dan pengurusan+pentadbiran sekali.. Aduyai ni sume penangan interview aritu, sebut sekolah kluster terus kembang hidung sebab dah tau makna.. Ngeh..Ngeh..Ngeh.. Entry kali ni agak banyak gambar, kene sabar sikit nak nengok takut lambat loading aje.. Kalu gelojoh memang nan hado!!


Amboi tak sabor nak register ke bhai?

Nak bayo hostel pun kemain senyum?

Kalu cikgu kelas cenggini, memang Cik Teng tak ponteng punye!

Kakak sejati, tolong adik isi borang..fewwittt..

Heading to hostel with a smile?oh no!!

Boleh tahan bersih, lantai bilik memang buleh shuffle dowh!!

Locker sebelum dikemaskini oleh Cik Teng..
Selepas dikemaskini.. bantal kene sorok dalam locker hookayy??

Mak aih..nak jemur acanor tue?? Mau cramp leher nak cari space nak jemur!! Demmit!!

Seram noks tengok toilet!! Mau bengkak pundi kencing nengok toilet macam ni!

Tempat untuk mandi macam shower la tapi ape fungsi stage kat tengah tue? Konsert kah?

BBQ pun best gak kat tengah hostel nie.. Ngeh..Ngeh..Ngeh..
Cam-whore before balik..Tsk..Tsk..Tsk..

Ma was getting emotional.. Sobs..Sobs..

Amboi sempat lagi pose mase tengah orientasi?

Finally.. Ta-Ta and study molek2x ye adik.. I miss you so much!
 Dan yang paling Cik Teng hangin satu badan bile dapat tau yang Form 4+5 dapat mandi dalam shower kat floor memasing.. Form 1-3 kene mandi kat ground floor.. bayangkan  Cik Anis yang dapat bilik kat 3rd floor nak kene turun mandi kat bawah yang ade stage tue.. Tak ke berbulu kaki nak panjat naik tangga dengan baldi and toiletries bagai? Dah kalu bangun lewat, tak de air and kene angkut air? What the?? This is cluster school hookay??supposedly ade accommodation yang excellent.. takkan nak excellent academik dgn pentadbiran ke bhai? That's my point of view la..lain orang lain view kan? Nama pun blog Cik Teng kan?


p/s : kalu Cik Anis bace entry nie, mesti Cik Anis bangga sebab Cik Teng rindu Cik Anis.. Sobs..Sobs..Sobs..

Sunday, February 12, 2012

Merokok Lebih Banyak Buruk Dari Baik


Kagum cikgu BM Cik Teng kalu die bace tajuk entry Cik Teng kali nie.. Kih..Kih..Kih..tapi Cik Teng tak kagum langsung kat perokok yang kononnya merokok sebab nie boleh buat diorang nampak macho!! It's totally not so cool hookayyy! Cik Teng tak suke perokok sebab bakar duit tue derrrr!! Tak sayang duit ke bhai?? Daripada bayar RM10 untuk nak kumpul asap dalam peparu baik tak payah okey! Beli dabel cheese bege lagi banyak baiknya derrr!! So kepada lelaki yang kononnya janji bagai nak quit smoking bila dah kawen tue baik lerr pikio bebanyak ye.. Kekadang bile dah kawen tue, tetibe plak diorang buat-buat lupa janji! Aduyai kes macam nie memang banyak hatta terjadi kat Cik Teng jugak!! Waaaaa...so kepada yang merokok tue, silalah berenti smoking sebab semua isteri taknak jadi janda awal sebab suami meninggal akibat jadi perokok tegar!!

p/s : bukan nak mengoda tapi nak nasihat.. Ngeh..Ngeh..Ngeh..

Saturday, February 11, 2012

Temuduga Perlantikan Ke Jawatan Pegawai Perkhidmatan Perkhidmatan

Tajuk entry memang kene superb,bhai!! Ahah! Two weeks before interview untuk posting nie Cik Teng dah start ternak rerama dalam perut bagi terbang-terbang sikit dalam perut Cik Teng nie.. Ngeh..Ngeh..Ngeh.. Memang seram noks bile dapat tau kene interview..Notes yang nak kene hadap memang banyak tak hengat tapi sebab cita-cita punya pasal maka Cik Teng dating la dengan incik Notes nie selama dua minggu.. Even Cik Dot pun Cik Teng tolak tepi.. Kih..Kih..Kih..Two weeks before interview tue memang Cik Teng tak renti-renti solat hajat mintak mudahkanlah soklan untuk Cik Teng nanti.. Dan akhirnya my prayers have been answered! Syukur sesangat! Interviewers tue siap gelak-gelak lagi..Hookayy memang tak lawak tapi gagahkan diri jugak gelak nanti tak dapat markah lebih *okay yang tu tipu* Oleh itu sekarang masa untuk cari kerja sambilan before posting..Tapi jangan lupe nak solat hajat untuk lulus interview and dapat posting pulak ye Cik Teng!


Chenta Buah hati Cik Teng yang banyak berdoa and at the same time goda-goda Cik Teng tengok wayang??


 p/s : A million thanks to everyone! Lap you banyak-banyak!