Cik Teng Cinta ini

Wednesday, February 29, 2012

Berpindah-randah

Bubbye Muadzam Shah.. I’m no longer penghuni Muadzam Shah.. Lepas nie Cik Teng akan jadik kelantanese.. Ahaks!! Oh Adik Budu, Here I come to you!!!.Ngeh..Ngeh.. Sebenarnya Cik Teng telah meninggalkan Cik Dot adalah disebabkan perkhidmatan Cik Teng diperlukan di Muadzam Shah.. Nak pindah rumah maka perlulah memunggah dan menyepahkan semua bebarang di rumah.. Maka hasilnya sangatlah pitam nak tengok! Owh alangkah heavennya kalau Cik Yat, Cik Ain dan Cik Min ada sekali untuk tolong tapi nak buat macamane sebab Cik Teng jobless so haruslah Cik Teng dicalonkan dalam aktiviti berpindah-randah itu.. 
Adoyai banyak jugak bebarang rumah Cik Teng nih!!

Owh rase nak pitam tengok tapi barulah thrill kalu nak shooting filem kat tempat macam nie bhai!!

Sapa kata senang nak berpindah-randah hokay? Sapa kate tak penat nak berpindah-randah?? Sebenarnya berpindah-randah la aktiviti yang paling cepat turun berat badan..harap maklum ye.. Baru 2hari memulakan tugas Cik Teng turun 1.5kg.. ko hado?? Nah kalu nak turun kg sila rerajinkan diri berpindah-randah nescaya cepatlah kg anda berlalu pergi..cewahhhh...


Bukan tak nak upah pekerja untuk system punggahan dan sepahan bebarang dan perabot tapi Ma dan Abah Cik Teng takut bebarang yang sepatutnya berpindah ke Kelantan telah selamat berpindah ke rumah lain a.k.a Sistem panjang tangan dilaksanakan sepanjang aktiviti berpindah-randah.. uishh kalu macam tue sapa tak seram noks! Dan Cik Teng dengan rela hati telah sanggup menyerahkan diri untuk meringankan beban Ma dan Abah.. owh ayat macam good-good je.. ko hado?..Keh..keh..



p/s : cukup-cukup lah berpindah-randah yakni memang sangat penat hokay!

No comments: