Cik Teng Cinta ini

Thursday, February 16, 2012

SM Sains Tengku Abdullah


Amboi terang lagi bersuluh name sekolah ye..woot..woot..

*Mode Rindu*.. Kelmarin 15Feb2012, Cik Teng teman lerr Cik Anis register kat SM Sains Tengku Abdullah kat Raub.. Mak aihh jauh bebenor sekolah Cik Anis.. Tak penah seumur idup Cik Teng ke Raub..Citt name je duk kat Pahang, satu negeri pun xabis pusing bhai.. So bile Cik Anis dapat offer SM Sains Tengku Abdullah makanya Cik Teng dapat lerr ke Raub.. Sekolah Cik Anis nie sekolah kluster atau makna yang mudah nak paham sekolah yang cemerlang dari segi akademik dan pengurusan+pentadbiran sekali.. Aduyai ni sume penangan interview aritu, sebut sekolah kluster terus kembang hidung sebab dah tau makna.. Ngeh..Ngeh..Ngeh.. Entry kali ni agak banyak gambar, kene sabar sikit nak nengok takut lambat loading aje.. Kalu gelojoh memang nan hado!!


Amboi tak sabor nak register ke bhai?

Nak bayo hostel pun kemain senyum?

Kalu cikgu kelas cenggini, memang Cik Teng tak ponteng punye!

Kakak sejati, tolong adik isi borang..fewwittt..

Heading to hostel with a smile?oh no!!

Boleh tahan bersih, lantai bilik memang buleh shuffle dowh!!

Locker sebelum dikemaskini oleh Cik Teng..
Selepas dikemaskini.. bantal kene sorok dalam locker hookayy??

Mak aih..nak jemur acanor tue?? Mau cramp leher nak cari space nak jemur!! Demmit!!

Seram noks tengok toilet!! Mau bengkak pundi kencing nengok toilet macam ni!

Tempat untuk mandi macam shower la tapi ape fungsi stage kat tengah tue? Konsert kah?

BBQ pun best gak kat tengah hostel nie.. Ngeh..Ngeh..Ngeh..
Cam-whore before balik..Tsk..Tsk..Tsk..

Ma was getting emotional.. Sobs..Sobs..

Amboi sempat lagi pose mase tengah orientasi?

Finally.. Ta-Ta and study molek2x ye adik.. I miss you so much!
 Dan yang paling Cik Teng hangin satu badan bile dapat tau yang Form 4+5 dapat mandi dalam shower kat floor memasing.. Form 1-3 kene mandi kat ground floor.. bayangkan  Cik Anis yang dapat bilik kat 3rd floor nak kene turun mandi kat bawah yang ade stage tue.. Tak ke berbulu kaki nak panjat naik tangga dengan baldi and toiletries bagai? Dah kalu bangun lewat, tak de air and kene angkut air? What the?? This is cluster school hookay??supposedly ade accommodation yang excellent.. takkan nak excellent academik dgn pentadbiran ke bhai? That's my point of view la..lain orang lain view kan? Nama pun blog Cik Teng kan?


p/s : kalu Cik Anis bace entry nie, mesti Cik Anis bangga sebab Cik Teng rindu Cik Anis.. Sobs..Sobs..Sobs..

2 comments:

e'ka zulaikha said...

yg part ampaian tu, xdinafikan la, nk jemur macam mana baju kalau dh sendat mcm tu? zue dulu pn duk sbp gk masa form4-5 je la..masa form 1 xmampu bthn so mtk nk balik skolh harian biasa..haha..insyaAllah hanis kuat..kena slalu bg moral support la kat dia :)

Ekin said...

sendat plus mampat!!anis citer senior die sume baik2 n cool cume die je homesick..what??sungguh tak masuk akal tapi nak buat mcmane dah keluar skoloh tue pun..no longer hostel life..hehehe..what to do?not ready yet kot arap2 form4&5 die mau duk hostel balik..heheheh